Veensche Boys in blessuretijd naast FC De Bilt

• 7 oktober 2023
  • 1202 Views

In de competitiewedstrijd FC De Bilt – Veensche Boys zat het venijn ‘m in de staart. Eigenlijk leken beide partijen zich al te hebben verzoend met een 1-1 gelijke stand toen in blessuretijd FC De Bilt op een 2-1 voorsprong kwam. Juist op het moment dat de ploeg uit De Bilt dacht de punten in huis te houden, kwam Veensche Boys in de vierde minuut van de extra tijd alsnog langszij (2-2).

Ofschoon ze content waren met een punt, droop Veensche Boys teleurgesteld af. Er had veel meer ingezeten, besefte iedereen. Veensche Boys had in aanvallend opzicht niet het uiterste van zichzelf gevergd en er werd te weinig gedaan met de vele kansen. Zo schoot aanvoerder Nico van den Brom tweemaal hard over de goal. En toen zowel Corne Parol als Julian Buitenhuis vrij voor de goal stonden, schoof Buitenhuis de bal te zacht in de handen van de keeper. Na rust was sprake van een energieker FC De Bilt. Deze ploeg nam de controle van de wedstrijd over en het wachten was op de eerste goal van de ploeg die nog geen punten had behaald in de competitie. En die kwam uiteindelijk ook in de 73-ste minuut. Met een boogbal wist Kevin Jupijn doelman Jordy Deckers te verschalken. Diezelfde Deckers ging overigens even later nog tegen de grond na een trap tegen zijn hoofd. Verbeten ging Veensche Boys in de tegenaanval. Via Barkoki en Parol belandde de bal in de doelmond. Tom van Donselaar gebruikte vervolgens zijn hele lichaam om de bal in de goal te werken. Net op het moment dat iedereen dacht dat het duel in een 1-1 gelijke stand zou eindigen, maakte Pier Veldman namens FC De Bilt de 2-1. Er volgde nog een appél van grensrechter Jan van de Veen dat er sprake zou zijn van buitenspel, maar de scheidsrechter keurde de goal goed. Waar vervolgens niemand meer rekening mee hield, gebeurde in de vierde minuut van de blessuretijd. Nassim Barkoki benutte een vrije schop, de bal raakte iemand in de verdediging van FC De Bilt en de bal was niet meer te keren voor de keeper van de tegenstander: 2-2. Foto en verslag Kees van den Heuvel