Veensche Boys hengelt dankzij Houdini-act een puntje binnen

• 24 februari 2024
  • 669 Views

Het is Veensche Boys zaterdag 24 februari net niet gelukt om de tweede periode binnen te halen na een 3-3 gelijkspel tegen VVOP. Toch wordt het puntje gekoesterd, want de Voorthuizenaren stonden drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd nog met 3-1 voor. In drie minuten tijd wisten Tom van Donselaar en Corné Parol echter een waarschijnlijke nederlaag te keren.  Door het resultaat is Veensche Boys met 19 punten nog altijd trotse koploper in de tweede periode en heeft het twee duels om alsnog die titel te bemachtigen.

Veensche Boys kwam goed uit de startblokken en had in de eerste vijf minuten al zeker twee goals moeten scoren via Parol (onderkant lat) en Van Donselaar (kopbal). Een schuiver van Julian Buitenhuis ging langszij. Resultaat bleef derhalve uit, ondanks het veldoverwicht. In plaats daarvan viel de goal aan de andere kant van het veld. Dennis Hooijer kon namens VVOP vrij inschieten. Diezelfde Hooijer was uiteindelijk ook de maker van de tweede goal. Hij kopte over doelman Bosman heen. Een tegenstoot kwam van invaller Nassim Barkoki die met een streep de 2-1 op het scorebord zette. Even doemde weer hoop voor het elftal van trainer Assink, maar de schouders gingen weer hangen toen VVOP met een keihard schot een kwartier voor tijd de 3-1 maakten. Veensche Boys leek zich ermee te verzoenen dat er puntenverlies zou worden geleden. Tom van Donselaar scoorde drie minuten voor tijd echter de 3-2 en een minuut later ging ook de 3-3 erin via een kopbal van Corné Parol. Volgende week is het spannende duel tegen FC De Bilt, de nummer 2 in de tweede periode. Foto Kees van den Heuvel