‘Veensche Boys had met dubbele cijfers moeten winnen’

• 29 april 2023
  • 1072 Views

Stefan Fredriksen nam tijdelijk waar in de wedstrijd tegen CDW. En hij was ondanks de winst gematigd positief. Fredriksen: ‘Het verschil zat ‘m in de doelpunten. In de eerste helft moet je eigenlijk gewoon met 4 of 5-0 voor staan. Dat zou heel normaal zijn qua spelbeeld. Na een half uur is hun eerste bal op de goal een doelpunt. Dat was ook de enige doelpoging van CDW. In de tweede helft kwam CDW er ook bijna niet meer aan te pas. Erik maakte een grapje in de kleedkamer: ‘Namens CDW bedankt dat we het onder de tien hebben gehouden. Dat had gekund. Arslan viel goed in en hij liet zien dat hij nog steeds gretig is. Alle aanvallers scoorden en dat is positief.’

Wat heb je gezien bij de penalty? Fredriksen: Wat ik heb gezien? Het ergste was dat het heel zwak verdedigen was. Die bal had gewoon weg gemoeten.

Volgens mij werd de tegenstander nauwelijks aangeraakt. Fredriksen: Volgens mij ook niet. Volgens mij hebben ze in de Champions Leaque de VAR nodig om te zien of een bal genomen worden en dat de keeper beweegt, maar deze scheidsrechter kan gewoon zien wanneer de bal wordt getrapt en dat de keeper van zijn lijn komt. Het gaat om het moment dat de speler de bal raakt en waar de keeper dan is. Dat kun je als één persoon nooit zien, volgens mij.

Je had de derde plaats kunnen overnemen van Lunteren. Fredriksen: Nee nog niet. We hadden dichterbij kunnen komen. We zijn nu twee punten ingelopen. Dat is nu ook een beetje de doelstelling. We moeten nu alle wedstrijden winnen die er zijn en hopen dat je boven Lunteren komt en dat Valleivogels de periode pakt. Dan pak je alsnog de eerste periode van Woudenberg over als je derde wordt. Die mogelijkheid is er en zolang die er is, moet je winnen.

Trainer CDW: Slechtste wedstrijd ooit

Trainer Alvin Veldhuizen van CDW spreekt van de slechtste wedstrijd ooit van zijn team tegen Veensche Boys. ‘Zowel de eerste als tweede helft was niet goed van ons. Over de hele wedstrijd gezien mogen we blij wezen dat het geen dubbele cijfers geworden zijn, want het was zo lek als een mandje achterin bij ons. De organisatie was helemaal zoek.

De tussenstand van 1-1 was echter wel goed

Van Veldhuizen: Ja, qua resultaat mochten we blij zijn dat we met 1-1 de rust ingingen. In de tweede helft hadden we zoiets van om er kort op te zitten en niet teveel ruimte weg te geven. Let op dat je niet zomaar uitstapt en dat je niet achterin één op één komt te staan. Vervolgens zie je in de tweede helft dat we voorin niet omschakelen en dan gaan mensen toch uitstappen en dan wordt je kinderlijk eenvoudig uitgespeeld. We kwamen af en toe nog goed uit, omdat Veensche Boys een goal miste. Dit onze slechtste wedstrijd van het seizoen geweest.

Twee situaties: de penalty voor Veensche Boys na een botsing van de keeper en Tom van Donselaar. Van Veldhuizen: Dat kon ik niet goed zien. Ik vond de scheidsrechter een beetje warrig.

Dan de penalty voor CDW. Van Veldhuizen: Ik begreep dat het een terechte penalty was. Op een gegeven moment wordt de strafschop overgenomen. Toen zat het ons een keer mee dat de scheidsrechter het ziet. Dan maak je de 2-2. Dan hoop je op meer, maar dan valt al heel snel de 2-3. De keeper van ons die uit wil komen en dan toch terug gaat. En dan toch uitkomt en dan komt hij te laat.

Wat is het perspectief voor CDW? Van Veldhuizen: We hebben nog vier finales te spelen. We beginnen tegen Otterlo. Dat moet te doen zijn. Daarna Nieuwland thuis en die moet je thuis winnen. In de laatste twee wedstrijden spelen we tegen VRC en Valleivogels. Als we in goeden doen zijn kunnen we van iedereen winnen, maar zpals we tegen Veensche Boys speelden, kunnen we van iedereen verliezen.