Veensche Boys gaat zaterdag de tweede periodetitel verzilveren?

• 2 maart 2024
  • 314 Views

Het is erop of eronder voor Veensche Boys zaterdag 2 maart tegen  FC De Bilt, de enige nog serieuze kandidaat die Veensche Boys van de tweede periode af kan houden. Terwijl die prijs eigenlijk vorige week tegen VVOP al binnengehaald had moeten worden. Het werd in Voorthuizen 3-3, met twee goals in de laatste drie minuten. Toch nog een beetje blij, Stefan Fredriksen? ,,Ach ja, we zijn volgens mij een puntje uitgelopen. Maar ik wil er niet te lang bij stilstaan. We hebben gewoon een doel en dat is iets anders dan een periode pakken.’’

Op dit moment is het kampioenschap het belangrijkste. VVOP heeft zijn lesje wel geleerd. Ze verloren in Nijkerkerveen met 7-0 en spelen nu 3-3 gelijk. Het was drie minuten voor tijd nog 3-1.

Fredriksen: Qua wedstrijdbeeld denk ik dat de 3-3 een terecht uitslag is. Ik denk dat we na de wedstrijd blij moeten zijn met een punt. We komen van een 3-1 achterstand. Je komt op het laatst terug. Dat is een compliment en dat hebben we op het laatst goed gedaan. Maar over de hele wedstrijd gezien, qua kansen, is het een minimale terechte uitslag want we hebben veel meer kansen gehad dan VVOP. In de eerste helft hadden we na vijf minuten al met 2-0 voor moeten staan. Maar goed, het was geen beste wedstrijd van ons. En we geven toch weer heel makkelijk de doelpunten weg.

Ik zag bijna hetzelfde patroon van de laatste weken, dat Veensche Boys eerst achter komt en later de achterstand inhaalt.

Fredriksen: Op het moment dat je achter komt, zal je dat ook moeten doen, als je voor de winst wilt gaan. Het is geen patroon maar we komen wel weer achter, terwijl je eigenlijk allang voor had moeten staan, natuurlijk. Je weet dat er ooit een moment komt, dat je achter komt, dat je niet terugkomt. Nu zijn we wel tot een gelijkspel teruggekomen. Nassim maakte een mooie goal en we kregen op het laatst meer druk op hun. Ik denk dat het conditioneel bij VVOP ook wel een beetje klaar was. Wij waren op het laatst de beter voetballende ploeg en VVOP konden het vanwege de vermoeidheid niet meer belopen, waardoor we nog tweemaal vanuit een goede voorzet konden scoren.