Veensche Boys en CJVV nog niet veilig

• 20 mei 2023
  • 1623 Views

Zowel Veensche Boys als tegenstander CJVV waanden zich zaterdag 20 mei in het onderlinge competitietreffen veilig. Veensche Boys won met 3-0 van de Amersfoorters, in de wetenschap dat de derde periode binnen was voor de ploeg uit Nijkerkerveen en CJVV zou veilig boven de degradatiestreep eindigen. Het pakte voor beide anders uit. Concurrent Lunteren stond lange tijd achter bij De Merino’s, maar won in de slotminuten, waardoor Veensche Boys volgende week aan de bak moet tegen De Merino’s. Winst of gelijkspel is voldoende voor de periode. CJVV zag concurrent CDW gelijkspelen en ook dat belooft spannend te worden, al moeten de Amersfoorters in het slotduel aantreden tegen hekkensluiter Otterlo.

Het duel in Nijkerkerveen was een eenvoudig klusje voor de ploeg van trainer Erik Assink. Waar in het duel in Amersfoort door de Blauwe Helden nog werd verloren van CJVV, daar was het team van Sijtze Wobbes geen schim van die ploeg. Veensche Boys won heel eenvoudig en had best nog wat vaker kunnen en moeten scoren. En CJVV kwam nauwelijks in de buurt van de goal van Veensche Boys; Alleen in de eerste helft was er sporadisch een kansje te noteren. De eerste goal kwam na een half uur spelen tot stand middels een strafschop. Volgens CJVV was de overtreding op Danny Brouwer buiten het strafschopgebied gepleegd, maar de scheidsrechter had hier geen oren naar. Danny Brouwer zette de 1-0 op het scorebord. Diezelfde Brouwer was ook verantwoordelijk voor de tweede goal. Vervolgens was er twee minuten na rust nog een kaarsrechte poeier van Rik Doppenberg, voortgekomen uit een hoekschop. Foto en tekst Kees van den HeuvelĀ Ā