Veensche Boys doet goede zaken in de beker

• 12 september 2021
  • 1284 Views

Veensche Boys heeft zaterdag 11 september ook haar tweede bekerwedstrijd gewonnen, ditmaal met 1-0 van RKHVV. De weg naar een volgende bekerronde lijkt daarmee geplaveid. Alleen de amateurs van NEC volgen nog volgende week. Die  Volgende week valt de beslissing bij NEC, maar dit zou geen probleem mogen zijn. De Nijmegenaren verloren al met 8-0 van RKHVV en zaterdag met 2-4 van Lunteren.

Zondageersteklasser RKHVV bleek uit een geheel ander hout te zijn gesneden als Lunteren vorige week, toen Veensche Boys met 5-0 won. De ploeg uit Huissen bleek over balvaardige spelers te beschikken die het de Blauwe Helden bij tijd en wijle erg moeilijk maakten. Niettemin was het Veensche Boys dat op voorsprong kwam. Julian Buitenhuis wist halverwege de eerste helft de score verrassend te openen (1-0).  Ook daarna trok RKHVV fel van leer, maar die wist haar kansen niet te verzilveren. In de tweede helft werd een strafschop toegekend aan RKHVV (volgens Tom Cozijnsen belandde de bal op zijn zij), maar die werd vakkundig weg gestompt door keeper Jordy Deckers. Diezelfde Deckers vertolkte daarna nog een paar keer een heldenrol door onmogelijk ballen te pareren.

Veensche Boys kreeg het nog aardig moeilijk toen Tom van Donselaar het veld moest ruimen. Hij kreeg rood voor een vermeende tackle op het scheenbeen van zijn tegenstander. Veensche Boys hield echter stand, kreeg zelfs nog twee grote kansen en wist de eindstreep vrij probleemloos te bereiken. Volgende week is de wedstrijd tegen NEC.