Veensche Boys dendert in slotfase langs CDW

• 26 november 2022
  • 1267 Views

Veensche Boys weet na drie teleurstellende competitieronden weer wat winnen is. Tegen middenmoter CDW werd met 4-1 gewonnen, al vielen de goals vooral in de slotfase. Op de ranglijst is Veensche Boys een plekje gestegen; ze staan nu vierde. CDW bleek een erg stugge tegenstander. Zeker in de eerste 25 minuten bepaalde de ploeg uit Wijk bij Duurstede het wedstrijdbeeld. Veensche Boys ploeterde zich toen vooral de wedstrijd door en er leek zich eenzelfde scenario af te tekenen als in de voorgaande verloren duels. Na ongeveer een half uur spelen kwam de Veensche trein op gang. Aanvankelijk werd nog een buitenspelgoal gemaakt door Danny Brouwer, maar daarna ging de bal er alsnog in. Arslan Gumus stoof achter de bal aan maar zijn bal werd gestopt door de keeper van CDW. In de rebound scoorde een snel opkomende Tom van Donselaar. Na de thee een kleine domper voor Veensche Boys. Het fluitsignaal voor de tweede helft was nauwelijks weerklonken of de bal lag er al in aan de andere kant (1-1, Ingmar de Wit). Veensche Boys verbeet de teleurstelling door flink druk te zetten op de verdediging van de tegenstander. Dat leidde tot een goal van Arslan Gumus wiens inzet na een hoekschop van Nico van den Brom kabbelend in de goal rolde. Steven van Zanten scoorde vervolgens enkele minuten erna maar die werd afgekeurd door hands van Tom van Donselaar. In de slotfase gingen alle remmen los. Een euforisch blije Tom Cozijnsen kopte knap diagonaal raak (3-1) en bijna maakte hij ook de 4-1, maar die bal miste richting en via een kopbal in de rebound door Tom van Donselaar ging de bal er alsnog in.  Foto Kees van den Heuvel