Veensche Boys brengt Woudenberg eerste nederlaag toe

• 15 april 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1542 Views

Het staat buiten kijf dat Woudenberg de kampioen wordt in de tweede klasse C maar Veensche Boys heeft dat feestje voorlopig nog even uitgesteld. Op het eigen complex in Nijkerkerveen won Veensche Boys zaterdag 15 april overtuigend met 3-0 van de aanstaande kampioen. Woudenberg had tot dusver nog niet verloren dit seizoen. Alle goals vielen in de tweede helft en werden geproduceerd door de neefjes Rody en Julian Buitenhuis.

Behalve een overwinning had Woudenberg nog een kleine rekening te vereffenen met Veensche Boys. De Blauwe Helden wonnen immers in augustus tijdens het oefentraject met 9-0 van Woudenberg. Sindsdien ging het in de competitie crescendo met Woudenberg en iets minder met Veensche Boys. Maar Woudenberg kwam zaterdag andermaal van een koude kermis thuis. Aanvankelijk waren beide teams in het duel aan elkaar gewaagd. Op een wegens buitenspel afgekeurde goal na van Woudenberg viel er weinig te beleven en hadden de beide keepers een gemakkelijke middag.  Na de thee voerde Veensche Boys de druk op en dat vertaalde zich in talloze kansen en goals. De eerste viel bijna zeven minuten na rust. Een mooie voorzet van Julian Buitenhuis werd prachtig ingekopt door Rody Buitenhuis. Even later werd een vrije trap benut door Julian Buitenhuis. De bal schampte de opponent in de muur en de keeper stond daardoor op het verkeerde been: 2-0. De 3-0 viel een minuut voor rust, ook via Julian Buitenhuis, maar het had ook zomaar 5-0 of 6-0 kunnen zijn. Veensche Boys lijkt de geest te hebben gevonden en wellicht is er toch nog wat te halen in de competitie. Foto Kees van den Heuvel