Veensche Boys bereidt zich in alle rust voor tegen Batavia

  • 14 juni 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1342 Views

Dinsdagavond 14 juni (20.00 uur) is de grote klapper in de nacompetitie. In Lelystad speelt Veensche Boys tegen Batavia. Die tegenstander heeft Veensche Boys in de competitie al twee keer eerder gehad. Eenmaal werd er gewonnen en er werd in het heenduel verloren.  Veensche Boys heeft het maandagavond echter rustig aan gedaan tijdens de training en nam zelfs uitgebreid de tijd voor een gezamenlijke maaltijd in de bestuurskamer.

Even terugkijken eerst op de hectische wedstrijd van zaterdag tegen DOS’37.

Erik Assink: Uiteindelijk was het hectisch, maar in het begin was het strontvervelend. Want we begonnen helemaal niet goed. Een hele snel goal tegen. Vervolgens hebben we een half uur lopen klooien.

Veensche Boys leek op zoek naar zichzelf.   

Erik Assink: Het was niet okay. Dat werd een klein beetje verholpen door de rode kaart die DOS kreeg, maar ook door een totaal ander Veensche Boys in de tweede helft. Toen zaten we er veel meer bovenop, er werden veel meer duels gewonnen. De tegenstander stond constant onder druk.

Maar ik zag de goal ook niet meer vallen bij DOS.    

Erik Assink: Dat klopt, ze zijn amper bij onze goal geweest. Maar je moet eerst zelf de eerste nog erin krijgen. Ook kwam het arbitrale trio nog om de hoek kijken. Met name de scheidsrechter en grensrechter aan onze kant keurden diverse terecht goals van ons af. Op beeld is te zien dat bij onze eerste goal helemaal niks gebeurd, de goal waarbij Mohammed de bal intikte in de verre hoek. Niets aan de hand. De bal van Yannick was buitenspel, dat denk ik ook. Uiteindelijk maken we toch de 1-1 en de 1-2. En dat was niet meer dan verdiend. Dat vond DOS ook. Ze zaten er helemaal doorheen, konden haast niet meer lopen.

Op conditie afgetroefd.   

Erik Assink: Uiteindelijk gaat het wel wegen, een mannetje meer op het veld. Dat geldt voor hun maar gold ook voor ons. Ook wij hadden enige kleine kwaaltjes. Kilian was eigenlijk niet inzetbaar, Daniel was kort inzetbaar, omdat hij een vervelende knieblessure heeft en ik heb lang met hem gewacht om in te vallen. Met wat kopballen stookte hij nog enig gevaar.

De druk vanuit het middenveld was fantastisch.     

Erik Assink: Het is niet onze favoriete ondergrond. Gras. We spelen liever op kunstgras. Deze ploeg is dat gewend en die handelt er ook naar. Bij Horst uit, Lunteren uit en Lelystad uit hadden ze ook een vervelende ondergrond en dat ligt ons gewoon minder.

Dinsdag wordt een pittige wedstrijd tegen Batavia.

Erik Assink: Ja, maar hopelijk voor hun ook. Toen wij daar voor de competitie speelden maakte Batavia de 1-0 dankzij een fout van Klaas Bout. Die liet zich aftroeven en vervolgens hebben we de hele tweede helft best wel met veel mensen op hun helft gespeeld. Alleen, er kwamen weinig kansen uit.

Ga je dan nu eerst inzakken en de tweede helft toeslaan?   

Erik Assink: Dat weet ik niet. Daar gaan we morgen over denken. We moeten in elk geval anders aan de start verschijnen dan dat we afgelopen zaterdag hebben gedaan. Want dat was niet okay. Dat werd natuurlijk ook in de hand gewerkt door die snelle goal. Dat was niet bevorderlijk voor het zelfvertrouwen. Een aantal jongens speelden toen ver onder hun kunnen speelden. We hopen dat tegen Batavia iets nadrukkelijker te verbeteren.

Interview en foto Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: