Veensche Boys bekert door na winst op NSC Nijkerk

• 17 september 2022
  • 1370 Views

Veensche Boys is door naar de volgende bekerronde na winst op NSC Nijkerk. Op de Burcht in Nijkerk werd het 0-2 in het voordeel van de Blauwe Helden. Ook FC Horst dat zich in dezelfde poule bevond heeft zich verzekerd van de volgende ronde.

Gemakkelijk ging die overwinning in Nijkerk niet. Na het vuurwerk langs de kant van het veld was het aanvankelijk vuurwerk van NSC-zijde. Zij kregen in de eerste helft de meeste kansen, met als hoogtepunt een kopbal van Corné Parol op de lat. Veensche Boys kreeg niettemin de grootste kans: Tom van Donselaar had de keeper van NSC al omspeeld en hoefde alleen maar de bal in te tikken in een lege goal, maar hij gleed uit op het gras. Na een half uur spelen was het evenwel toch raak. Nota bene Steven van Zanten, overgekomen van NSC Nijkerk, kopte de bal binnen na een corner. Veensche Boys won aan zelfvertrouwen en nam het spelbeeld over. Een paar seconden na rust kon Veensche Boys al de tweede maken, maar een bal van dezelfde Van Zanten belandde op de deklat. Na zes minuten in de tweede helft werd dan toch eindelijk een veilige marge behaald, de 2-0 dankzij een goal van Danny Brouwer. Het is zeker niet zo dat NSC geen kansen meer kreeg, maar de ijzersterke keeper van Veensche Boys bleek opnieuw een sta-in-de-weg. Hij behoedde de Boys voor de vele kansen die NSC kreeg opgelegd. Na afloop van de derby vielen de spelers en supporters elkaar in de armen en kan iedereen zich klaarmaken voor de competitie, NSC tegen De Bilt en Veensche Boys tegen vv Dieren. Foto’s Kees van den Heuvel