Veensche Boys als vierde winterstop in

• 10 december 2022
  • 1674 Views

Met enige moeite heeft Veensche Boys ook OVC aan de zegekar geregen. Zaterdag 10 december werd het op eigen veld 3-1 tegen de club uit Oosterbeek. Alle goals vielen in de tweede helft. Aangezien de gehele top 5 in de tweede klasse C heeft gewonnen, eindigt Veensche Boys in de winterstop op een vierde plek.

De Blauwe Helden uit Nijkerkerveen domineerden de wedstrijd van begin af aan. Vooral de vleugelspitsen waren gevaarlijk, maar de afronding verdiende nog wel enige verbetering. Anderzijds had Veensche Boys ook de pech dat een uitstekende doelman bij OVC op de goal stond. Hij behoedde zijn team voor veel leed. Rody Buitenhuis was misschien nog wel het dichtst bij de openingsgoal maar zijn inzet werd door de doelman gekeerd. In de tweede helft was het vanaf de eerste minuut Veensche Boys dat het verschil maakte. Een uitstekende Rik Doppenberg kopte in de tweede minuut net over, maar even daarna ging de bal er alsnog in. Na een uitstekende pass van Tom van Donselaar wist Veensche Boys op voorsprong te komen dankzij Danny Brouwer. Geheel tegen de verhouding in scoorde OVC na zestig minuten tegen. De tegenstander ging, gesterkt door het vertrouwen dat er meer was te behalen, ook beter voetballen. Aan alle illusie kwam voor OVC een eind toen Danny Brouwer zijn tweede doelpunt maakte met een prachtig afstandsschot, een lob over de keeper. In de slotfase werd ook nog de 3-1 gemaakt door Tom van Donselaar nadat hij van eigen speelhelft was komen lopen, ontweek daarmee de buitenspelval en via een hoekje met Rody Buitenhuis de definitieve stand op het scorebord zette. Foto Kees van den Heuvel