Veensche Boys 10-1 vroeg op pad

  • 31 januari 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO10
  • 1281 Views

Zaterdag 28 januari speelden Mare en de boys van de 10-1 hun tweede wedstrijd in de derde fase van het seizoen. Na de eerste twee fases hoopten we nieuwe tegenstanders te treffen. Gelukkig dacht de KNVB dat ook en deelde ons in bij andere verenigingen. Dit betekende wel dat we 21 en 28 januari op pad konden naar Unicum in Lelystad. Was het de 21e nog een wedstrijd om 11:00uur, daar moesten we nu om 08:30uur spelen tegen de 10-2. Dit betekend voor ons dat er rond 07:15 uur vertrokken moest worden. Gelukkig waren alle kinderen eenmaal in Lelystad wakker genoeg om een potje te voetballen. Aan het weer lag het in ieder geval niet. Ondanks het koude weer was het deze ochtend geen rillen geblazen op en langs het veld.

Unicum 10-2 had een ploeg op het veld staan waar goed veldspel gespeeld werd. Wij moesten daarom een aardig tandje bijzetten. Dit resulteerde in mooie duels waar er geregeld om de bal gestreden moest worden. Veensche Boys had de beste kansen in het eerste kwart. Binnen 5 minuten kon Sem mee op stomen naar voren en knikkerde de bal met een goed schot langs de keeper. Hierna waren er nog mooie duels te bewonderen. In het verloop van deze fase bleek het vizier niet op scherp te staan want, Veensche Boys had hier al genoeg kansen gekregen om de score verder uit te breiden. Vlak voor de eerste pauze was daar toch Guus die zijn doelpunt mee kon pakken. Hij werd via een mooi pass over de grond diep gestuurd en knalde de bal met een hard schot binnenkant paal het doel in.

In de 2e periode van de wedstrijd regen de boys de ene aanval en doelpoging na de andere aan elkaar. Ook hier bleek het vizier bij menig speler niet op scherp te staan. De tegenstander hebben we tot nu toe nauwelijks in de gelegenheid gebracht om een doelpoging te creëren. Af en toe kwamen zij er gevaarlijk uit maar op het laatste moment stond er een speler van Veensche Boys of de iedere week uitstekend keepende Theo de tegenstander in de weg om een doelpunt te maken.

We begonnen aan de derde fase van de wedstrijd. Vorige week was dit het moment dat we gezien het spel wat mat werden. Ook deze wedstrijd zakten we in en lieten het maar over aan de medespelers. Waren we de bal kwijt dan moest een medespeler dat maar oplossen. Jens probeerde het geregeld met zijn mooie acties maar keer op keer had de tegenstander daar wel een antwoord op. Halverwege deze fase was daar weer een mooie kap en draai van Jens met een mooi schot op doel. Dit keer was deze onhoudbaar voor de uitstekend spelende keeper van Unicum zodat ook Jens zijn doelpunt mee kon pakken.

Begin van de vierde fase was daar een moment voor Siem. Met een alom bekend schot met zijn befaamde linker was de keeper niet bij machte om de bal tegen te houden. Het spel was verzorgder dan in de derde fase wat zorgde voor meerdere kansen. Helaas leverde dit geen doelpunt van ons meer op. Er was nog wel een moment dat de tegenstander niet goed werd verdedigd waardoor de speler met een dijk van een doelpunt Unicum van de 0 hielp.

Uitslag 1-4 in het voordeel van Veensche Boys.

De Toeschouwers langs de lijn zijn getrakteerd op uitstekend teamspel van Veensche Boys waar we echt konden genieten van mooie aanvallen, goed verdedigend werk en uitstekend keeperswerk. Volgende week wacht een wedstrijd tegen DVS ’33 10-2. Voor ons een onbekende tegenstander dus wij zijn benieuwd.

Martijn Demmer

Walter van Bloemendaal

Share: