Veensche Boys 10-1 speelt geweldige laatste wedstrijd

• 25 mei 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO10
  • 1087 Views

Dinsdag 23 mei speelde de 10-1 hun laatste wedstrijd uit bij SDV Barneveld (SDVB). Hier was de plaatselijke 10-2 de laatste tegenstander van het seizoen. Door een te kort aan spelers had SDVB gevraagd om de wedstrijd naar deze avond te verplaatsen.
Wat een heerlijk voetbalweer was het deze avond.

Om 18:30uur startte de wedstrijd. Na enkele speldenprikjes was na enkele minuten daar het eerste doelpunt van Veensche Boys. Jens schoot met een prima schot op doel de bal achter de keeper. Na wat aanvallen over en weer kwam daar eigenlijk uit het niets de goal van SDVB. Een speler van SDVB wilde de bal wegwerken en schoot hoog door de lucht de bal weg. Helaas voor Theo ging die bal richting zijn doel over Theo heen. In dezelfde minuut nog probeerde Jens op doel te schieten. Op het eerste gezicht raakte hij de bal niet vol. Gelukkig lette de keeper niet op en middels een rolletje in de hoek was daar dan toch de goal.
Ik weet niet of er bij Mare in de auto de cd van Alicia Keys heeft aangestaan of dat het nummer langs kwam op de radio maar,  ‘this girl is on fire’ van Alicia Keys was deze wedstrijd zeker van toepassing op Mare. Wat speelde zij een dijk van een wedstrijd. Bij vele aanvallen was zij betrokken net zoals bij de aanval vlak voor de eerste pauze. Via meerdere schijven kwam de bal uiteindelijk bij Mare in de voeten en zij ronde koelbloedig af.

Na de eerste pauze ging Veensche Boys door met waar ze mee waren begonnen… ruimtes zoeken, elkaar goed inspelen en coachen. Binnen 5 minuten had Mare haar tweede en derde doelpunt te pakken na schitterend uitgespeelde aanvallen. Ondertussen stond het dus 1-5 in het voordeel van Veensche Boys.
Sem speelde op dat moment op het middenveld en had al enkele rushes langs de lijn gemaakt. Op een gegeven moment had hij de bal aan de voeten en maakte enkele prima acties om de tegenstander te passeren. Eenmaal ruimte, poeierde hij de bal heerlijk langs de keeper van SDVB.
Bij een van de volgende corners stond Siem achter de bal. Met een mooie krul knalde hij de bal via de binnenkant van de paal in een keer in het doel.
Zoals iedere wedstrijd kwam ook hier een korte fase dat de 10-1 wat afwachtend in het spel was. Hier kon SDVB voor de rust van profiteren door nog twee keer te scoren. Bij het tweede doelpunt was er grote twijfel of de bal niet al uit was geweest. Helaas werd deze goal toch goedgekeurd. Tussenstand 3-7.

Vlak na de rust scoorde SDVB direct. Dit was het moment dat de 10-1 weer verder moest vanuit de basis. Blijven spelen op je positie, elkaar goed aanspelen en zorgen dat je medespeler een afspeelmogelijkheid heeft. Dit resulteerde in enkele goedlopende aanvallen. Guus scoorde met een goed schot strak in de hoek waarbij de keeper kansloos was. Na een mooie individuele actie van Jens werd hij neergehaald. Uit de vrije trap schoot hij strak langs de muur het doel in. En na weer een mooie aanval waarbij Theo samen met de op dat moment spelende verdedigers Sandro en Lucas de bal over meerdere schijven via Levi bij Mare kregen was daar wederom Mare met een doelpunt. Tussenstand 4-10 in het voordeel van Veensche Boys.

Alle teamgenoten hoopten nog op een mooie rush van Lucas. Daar hadden ze het in de rustmomenten steeds over. Nou vlak na het derde rustmoment werd iedereen hier op getrakteerd. Na een aantal individuele acties kwam Lucas links voor in de gelegenheid om eens lekker uit te halen. Hieruit kwam een prima doelpunt. Wat al begon in de tweede en derde fase van de wedstrijd  ging in de vierde fase verder. SDVB kon het moeilijk verkroppen dat zij zo werden weggespeeld. Dit resulteerde vooral in de vierde fase van de wedstrijd in enkele kleine opstootjes. Hierdoor werd Veensche Boys enigszins uit hun geweldige spel gehaald. In dit gedeelte van de wedstrijd kon SDVB ook driemaal scoren.

Wat zo geweldig was om te zien was dat de spelers de rug rechten en de laatste minuten nog even lieten zien waartoe ze in staat zijn. Meerdere aanvallen van achteruit waarbij Sandro vanuit achteren prima zijn medespelers vond waren gevaarlijk. Uit deze aanvallen maakten Mare en Guus nog hun doelpunt.
Eindstand 7-13 in het voordeel van Veensche Boys.

Is het voetbal nu helemaal klaar voor dit team? Nee zeker niet!
Donderdag 25 mei zullen zij nog een oefenwedstrijd spelen tegen de 11-1 van Veensche Boys. Aanvang 18:30.
Volgende week zal een groot gedeelte deelnemen aan het jeugdkamp waarna het seizoen wordt afgesloten met een toernooi op 24 juni in Nederhorst den Berg.
Als team mogen ze trots zijn op het vertoonde spel van dit seizoen. Zij hebben veerkracht en klasse getoond in de ‘Eerste klasse’ wat resulteert op het spelen van een niveau hoger in het komende seizoen.