Veensche Boys 10-1 speelt afsluitend toernooi in Nederhorst den Berg

• 27 juni 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO10
  • 1373 Views

Zaterdag 24 juni was het dan zover. De 10-1 van Veensche Boys sloot het seizoen af door deelname aan het 23e Arens Jeugdtoernooi bij v.v. Nederhorst. Met temperaturen boven de 30 graden beloofde het een pittige voetbalmiddag te worden. Zij moesten namelijk 3 wedstrijden van 25 minuten spelen in de brandende zon.

Tegenstanders dit toernooi waren:
V.V. Nederhorst 10-1 (speelde 2e en 1e klasse dit seizoen).
A.V.V. Swift 10-3 (Speelde 2e, 1e en hoofdklasse dit seizoen).
F.C. Weesp 10-2 (speelde 2e klasse afgelopen seizoen).

Nadat we ons hadden aangemeld ging het team alvast naar het veld om daarin te spelen voor het toernooi. Regelmatig vroegen ze waar de tegenstanders waren en tegen wie ze moesten voetballen.

Om 12:00uur was het dan zover. De eerste wedstrijd ging beginnen. Tegensstander was F.C. Weesp. Veensche Boys begon goed aan te wedstrijd. Na een mooie aanval kreeg Mare de bal in de voeten en ronde beheerst af. Geheel tegen de verhouding in kwam F.C. Weesp op gelijke hoogte. Was het de verdediging dat wat twijfelde of Theo die misschien toch te lang wachtte om uit het doel te komen? Daar werd later nog wel even over doorgepraat. Feit was dat de 1-1 op het scorebord stond. Dit was eigenlijk het startschot om de tegenstander te laten zien hoe wij konden voetballen. Er werd met regelmaat lekker naar elkaar gespeeld en een aantal minuten na de 1-1 kreeg Sandro de bal. Gelukkig hebben wij hier een filmpje van want de pass die hij geeft op Guus is om te watertanden. De pass is precies op maat en Guus kan hem Als een echte spits afronden 2-1. Na ongeveer 12 minuten werd er gewisseld van kant. Net na de rust kon Jens met een prima schot de 3-1 maken.

Wat we eigenlijk net voor de rust al zagen gebeurde na de 3-1 weer. Er werd minder naar elkaar in de voeten gespeeld en voornamelijk snel de lange ballen willen spelen. De 2e bal waren we constant kwijt. Binnen enkele minuten lagen dan ook de 3-2 en de 3-3 achter Theo in het doel.er kan gerust gezegd worden dat Veensche Boys op dat moment al met 5-1 misschien wel 6-1 voor had kunnen staan. In de laatste minuten van de wedstrijd kregen beide ploegen nog enkele kansen. Theo had nog een aantal prima reddingen op deze kansen. Na het laatste fluitsignaal heerste er toch wel enige teleurstelling omdat er meer in had gezeten.

Om 13:00uur werd er aangevangen met de volgende wedstrijd. A.V.V. Swift was hierin onze volgende tegenstander. We hadden hun eerste wedstrijd al gedeeltelijk gezien en wisten wat we enigszins konden verwachten. Het hele team dacht wel, een verliesbeurt of gelijkspel kunnen we niet gebruiken. Dit was dan ook wel te zien in deze wedstrijd. De lange ballen verdwenen weer en er werd lekker getikt naar elkaar. Aan de kansen lag het niet maar telkens bij het eindstation wist degene net niet de bal in het doel te krijgen. Er werd overgeschoten. Naast geschoten of de keeper van A.V.V. Swift wist de bal uit het doel te houden. Rushes van Lucas of van Siem langs de zijkanten waren een genot om te zien. De diverse duels die werden uitgevochten door bijvoorbeeld Mare of Levi toch wel. Het hele team was gewoon lekker aan het voetballen en dan komt het vanzelf. Na ongeveer 7 minuten was daar eindelijk de beloning van het goede veldspel. Binnen 2 minuten scoorden Guus de 1-0 Mare de 2-0 en Guus de 3-0.  Deze stand werd ook vastgehouden tot aan de rust. Dat Theo een goede uittrap heeft weten wij als toeschouwers al een tijdje. Dit toernooi had hij geregeld een prima trap naar voren. Maar deze wedstrijd……..

Na een aanval van A.V.V. Swift kreeg Theo de bal in de handen en wilde de aanval bereiken met zijn uittrap. Echter miste hij met de trap de medespelers en ook de keeper van de tegenstanders kon niet op deze bal reageren. Hiermee maakte Theo zijn allereerste doelpunt. Wat volgde was een enorme vreugdekreet van Theo en van de rest van het team met een veldbestorming naar Theo toe als gevolg. Was een feest was dit om te zien! Stand 4-0. Vlak voor het einde maakte A.V.V. Swift nog hun eretreffer. Eindstand 4-1 in het voordeel van Veensche Boys.

Na een korte pauze van 5 minuten moest de laatste wedstrijd gespeeld worden. Om 13:30uur traden wij aan tegen V.V. Nederhorst. Bij aanvang van de wedstrijd hadden zij 6 punten behaald en wij 4 punten. De winnaar van deze wedstrijd mocht zich dus toernooiwinnaar noemen.

Binnen de minuut liet Jens zien dat de tegenstander diep moest gaan om de winst te behalen. Met een lekkere trap maakte hij de 1-0.  Wat volgde was een wedstrijd met voldoende kansen van beide kanten waarop Veensche Boys wel de betere kansen had. Wat dan vaak blijkt is, dat een tegenstander hier toch het voordeel uit haalt. Ook hier tegen de verhoudingen in 1-1. Wat een spanning. Net voor de rust heeft Jens de bal aan de zijkant voor een in dribbel. Na een kort tikje schiet hij de bal met een heerlijke boog de verre kruising in. Wat volgt is commentaar van de kijkende ouders van de tegenstander en de trainers omdat zij vinden dat er niet is in gedribbeld. Gelukkig heeft de scheidsrechter het gezien en keurt hij de goal goed. We gaan de rust in met
een 2-1 voorsprong. Na rust laten we niets meer heel van de illusie van de tegenstander om de wedstrijd te winnen. Er wordt heerlijk naar elkaar overgespeeld. Iedereen gaat goed met de tegenstander mee om te verdedigen. En de ene goal na de andere vliegt erin. Jens maakt namelijk vlak na rust de 3-1. Levi maakt met een heerlijke aanname en een mooie passeerbeweging knap de 4-1. Jens knalt nog lekker de 5-1 binnen. Het slotoffensief is voor Guus en Mare. Na een mooie gecombineerde aanval met hun twee maakt Mare de 6-1. Hierna krijgt V.V. Nederhorst nog een aardige kans maar Theo houdt de bal met een mooie redding uit het doel. Eindstand 6-1 en 7 punten behaalt dit toernooi.

In de poule moet nog een wedstrijd gespeeld worden voordat de prijsuitreiking zal volgen. Ondertussen gaan wij alvast naar de tribune om te genieten van een beker limonade en een lekker ijsje. Ook de meegereisde ouders hadden langs de lijn last van de warmte dus was er wat afkoeling nodig van de schaduw en een beetje drinken. In volle spanning was het wachten tot het tijd was voor de prijsuitreiking. Nadat poule 7 t/m 11 allen hun prijs hadden gekregen was het de beurt aan onze poule (poule 12).  De spanning was te zien op de gezichten. Uiteindelijk met een 1e plaats werden Mare en de jongens naar voren geroepen om hun medaille op te halen. Hierna werd er nog een teamfoto gemaakt en kregen de kinderen een zak popcorn van de organisatie.

Ondanks de hitte hebben de kinderen een goed toernooi gespeeld en kunnen gaan genieten van een welverdiende voetbalpauze. Als trainer hoop ik wel dat zij in de vakantie die gaat volgen de bal niet links zullen laten liggen. Na de zomerstop moeten ze er weer lekker tegen aan. Dan zullen zij versterkt worden met Lasse en Dani en verder gaan als de nieuwe 11-1 bij Veensche Boys.