Veensche Boys 10-1 laat ook DVS ’33 zonder punten achter

• 6 februari 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO10
  • 1063 Views

Zaterdag 4 februari stond de wedstrijd tegen DVS ’33 10-2 op het programma. Na een tweetal uitwedstrijden mochten we nu weer eens thuis aanvangen. Mooi om te zien dat de weg naar het veld door de toeschouwers weer werd gevonden. Zij werden getrakteerd op een prima wedstrijd van de 10-1  van Veensche Boys.

Stipt half 9 startte Henco als wedstrijdbegeleider de wedstrijd. Ik was druk in gesprek met enkele wisselspelers en net begonnen aan het strikken van een van hun schoenen toen de eerste goal van DVS’33 er al in lag. Dit doelpunt was tekenend voor de tegengoals deze wedstrijd. Een lange bal van achteruit stuiterde over de verdediging van Veensche Boys heen en de aanvaller van DVS ’33 kon de bal achter Theo het net in tikken. 0-1 achter. Of het nu komt omdat Jens net jarig was geweest of hij had iets speciaals gegeten want hij had het deze wedstrijd behoorlijk op de heupen. Na een aantal mooie aanvallen zonder doelpunt knikkerde hij zijn eerste goal van de wedstrijd binnen. Niet veel later was daar het eerste rustmoment. Toen ik aan de kinderen vroeg hoe zij vonden dat het voetbal ging werd al snel aangegeven door een groot deel van het team dat zij allen nog een beetje wakker moesten worden.

Fase twee ging van start. Over en weer werd er als teams leuk gevoetbald. Waar DVS ’33 het voornamelijk van de lange ballen moest hebben tikte Veensche Boys als team over en weer op los. Kwam DVS ’33 er gevaarlijk uit dan stonden daar een zeer goed spelende Sandro of Sem en Lucas weer op de juiste plaats. Na een paar aanvallen was daar Jens die binnen een minuut zijn tweede en derde doelpunt met heerlijke schoten langs de keeper van DVS ‘33 schoot. Nog geen minuut later onderschepte Siem de bal toen DVS ’33 probeerde om van achteruit op te bouwen en knalde hij met een harde schuiver het doel in. Nog voor de grote rustpauzegebeurde er nog genoeg. Daar kwam daar weer een lange bal van DVS ’33. Ondanks dat iedereen was gewaarschuwd voor deze ballen stuiterde hij helaas over onze verdediging heen. Ditmaal was er weer een alerte speler van DVS ’33 dit daar een doelpunt van kon maken. Bij de aftrap werd de bal naar achteren gespeeld. Sem die lekker aan het voetballen was kwam naar voren met een voor hem bekende rush. Een, twee, drie en zelfs een vierde speler van DVS ’33 werd voorbij gespeeld door Sem die de bal daarna met een harde knal achter de keeper schoot. Niet veel later had de keeper van DVS ’33 de bal en wilde hem naar een medespeler spelen. De op dat moment druk zettende Levi stond de pass in de weg zodat er tegen hem aan werd geschoten. Dit schot was zo hard dat de bal via de rug van Levi het doel in ging. Jens die al de hele wedstrijd op dribbels, passjes en schoten trakteerde kon daar voor hem zijn vierde doelpunt noteren. Nu was het daadwerkelijk rust met een 7-2 tussenstand.

Fase drie van de wedstrijd ging weer van start. Mooie aanvallen werden er gevoerd. In de rust was er gesproken over de tactiek om al sneller druk te zetten omdat de keeper van DVS ’33 de bal niet altijd klem had. Misschien had de tegenstander meegeluisterd of het nieuwe plan aangevoeld want zij wisselden de tweede gedeelte van de wedstrijd hun keeper. De mooie aanvallen van Veensche Boys stranden menig moment bij de keeper van DVS ’33 of de bal ging net naast of over maar,  mooi spel werd er wel gespeeld. Achterin dachten ze daar ook veelvuldig aan deel te kunnen nemen. Lucas, Sandro en Sem kwamen geregeld mee op om deel te nemen aan de aanval. Laatstgenoemde deed in een aanval weer mee in het spel. Hieruit kwam een doelpunt waarbij er niet zeker gezegd kon worden of Sem of Guus het doelpunt maakte. Na weer een lange bal met stuiter van DVS ’33 kwam daar de bekende tegengoal zoals de andere twee eerdere tegengoals.
Voor de pauze maakte Jens met een heerlijk schot zijn vijfde van de dag. Enkele minuten later was daar weer een geweldige aanval. Mare kwam op via de linkerkant. Gaf een heerlijke pass over de grond waar de alert staande Guus stond en de bal met zijn punt kon binnentikken.

Na de laatste pauze konden we in ieder geval nog eenmaal juichen als toeschouwer op doelpunt nummer zes van Jens. Dit was dan ook zijn laatste moment van de wedstrijd. Na zes doelpunten had hij zijn stempel wel gedrukt en kon hij naar de kant gehaald worden.
Aan het einde van de wedstrijd bleek dat niet alle doelpunten genoteerd waren. Volgens Opa Theo was er een keer vaker gescoord. Helaas weet ik niet wie deze heeft gemaakt.

Eindstand 12-3 in het voordeel van Veensche Boys.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VVOP 10-1 gepland. Deze tegenstander kennen we al wel uit de eerste en tweede fase van de competitie.