Veel kansen, maar weinig goals voor Veensche Boys JO11-2

• 22 januari 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • JO11
  • 426 Views

De start van de derde fase was koud, heeeel koud. De temperaturen lagen rond het vriespunt, maar door de harde frisse wind was het afzien. Dan kun je een aantal dingen doen; lekker in je bed blijven liggen of naar het voetbalveld. Tjah, dat is geen moeilijke keuze voor de JO11-2; voetballen natuurlijk! En die ouders, die moeten maar gewoon mee!

Veensche Boys mocht eindelijk weer een wedstrijdje voetballen na een aantal weken pauze. Na alles gewonnen te hebben in de afgelopen periode, is het team weer ingedeeld in de tweede klasse. Als eerste stond de wedstrijd tegen Rood-Wit op het programma. Deze tegenstander komt uit de eerste klasse, waar het onderaan was geëindigd. Beide teams hadden er, ondanks de kou, zin in. De wedstrijd zou starten om 10:15u, maar iedereen was ruim op tijd aanwezig, dus de scheidsrechter besloot om 10 minuten eerder te beginnen.

Na wat aftasten kwamen er een paar mooie aanvallen van de JO11-2, maar helaas kwamen daar geen goals uit. Rood-Wit maakte de openingstreffer: via onderkant lat stuitte de bal achter de doellijn. Het was nog even de vraag of het wel een goal was, maar de scheidsrechter besloot dat de 0-1 een feit was.

Ondanks dat Veensche Boys lekker bleef voetballen, bleef de goal uit. De keeper van Rood-Wit was er maar druk mee. De Puttenaren hadden veel minder kansen nodig en wisten voor de rust nog tweemaal te scoren.

De tweede helft viel dan eindelijk de goal voor Veensche Boys. Boaz scoorde uit een corner van Mano. Met 1-3 op het scorebord was nog alles mogelijk. Aan de inzet heeft het zeker niet gelegen. De mannen hebben alles geprobeerd, maar de bal ging er maar niet in. Uiteindelijk nam Rood-Wit, met een eindscore van 1-5, de punten mee naar Putten.

Het was een leuke pot om te zien, dus de supporters kijken alweer uit naar volgende week. Dan reist het team af naar Ederveen. Om 10:00u start daar de wedstrijd tegen Advendo ’57. Tot dan!