VDB: Spartaan met Veense wortels is mede-hoofdsponsor Veensche Boys

Accountantskantoor Van Deuveren en Blankestijn, afgekort VDB, uit Nijkerk geldt als één van de nieuwe hoofdsponsors van voetbalvereniging Veensche Boys. Het bedrijf startte achttien jaar geleden klein in het Hophuis, maar van lieverlede is het uitgegroeid tot één van de toonaangevende boekhoudingskantoren van de omgeving.  En vooral ook erg voetbalminded. Beert Blankestijn gaf lange tijd leiding aan de zaterdagafdeling van Veensche Boys en neef Jorrit is nog altijd actief als voetballer, maar dan bij de buren van Sparta Nijkerk.’

Sparta Nijkerk en Veensche Boys, bijt dat elkaar niet?

Jorrit van Deuveren: ‘Ik ben een echte Spartaan. Dat klopt. Maar dat wil niet zeggen dat ik Veensche Boys geen warm hart toedraag.’ Jorrit heeft veel klanten in Nijkerkerveen, zijn familie komt van de Nieuwe Kerkstraat en zijn vader Geurt voetbalde lange tijd bij Veensche Boys. Die heeft daarna op organisatorisch vlak nog veel voor de Boys betekend. ‘Ik loop er natuurlijk ook al van kleins af aan. Dat ik dus wat voor Veensche Boys wil betekenen, is helemaal niet gek.’ Jorrit van Deuveren weet zich in het hoofdsponsorschap vergezeld door de Nijkerkse ondernemer Gerard van den Tweel en Players United, het management van Donny van de Beek. ‘De familie Van de Beek is mijn klant en we zitten ook in de zoveel tijd met Players United om tafel. André van de Beek vroeg me of ik wilde sponsoren en die vond de combinatie erg mooi met de andere bedrijven. Toen heb ik gezegd dat ik er niet onwelwillend tegenover stond. Ik vind dat Veensche Boys de laatste jaren goed bezig is. Het is een mooie club en de accommodatie ziet er goed uit. Er zijn plannen om door te ontwikkelen en stappen te maken. Een treetje hoger. De club heeft ook meer uitstraling gekregen. Als je er nu komt, is het anders dan een paar jaartjes terug. We willen vooruit, maar wel op een goede, geleidelijke en rustige manier. Overhaast te werk gaan past niet bij de club.’      

Zien we jou ook nog een keer in een blauw shirt rondlopen?

Jorrit van Deuveren: ‘Nee, zover wil ik niet gaan. Ik zit bij Sparta in het vierde van de senioren. Dat is voor mij om de hoek, 200 meter lopen. Dat is ideaal. In Nijkerkerveen ken ik veel mensen en ik voel me er altijd op mijn gemak, maar er voetballen is iets anders. Als ik het had gewild, dan had ik het eerder moeten doen.’

Kom je als hoofdsponsor vaker de wedstrijden van Veensche Boys bekijken?

Jorrit van Deuveren: ‘Ik heb dat wel toegezegd. Het is wel de bedoeling om een aantal keren te gaan. Maar ik voetbal zelf ook nog, natuurlijk. Ik probeer een combinatie te maken en wat vaker langs te komen. Nogmaals, ik voel me er altijd op mijn gemak en er heerst altijd een goede sfeer.’

Wat ga je nog meer betekenen voor Veensche Boys behalve als shirtsponsor?

Jorrit van Deuveren: ‘Daar hebben we het nog niet over gehad. Maar het zou, afhankelijk wat Veensche Boys wil, best kunnen dat we nog wat evenementjes verzorgen. In overleg is redelijk wat mogelijk en ik acht wat activiteiten binnen de businessclub niet uitgesloten. Daarnaast is de ambitie uitgesproken om een klasse hoger te gaan. Daar heb ik aan het einde ook iets aan verbonden.’

Wat verwacht je in sportief opzicht?   

Jorrit van Deuveren: ‘Het is niet zomaar even dat je gaat promoveren, maar wat ik heb begrepen qua spelersmaterieel en mogelijkheden, dan zou het moeten kunnen om hoog te eindigen. Ik vind dat ze ervoor moeten gaan. Iedere sportman wil dat. Ik zie mogelijkheden. Een nieuwe spits erbij: hopelijk dat ie er een stuk of twintig inschiet.‘

Hoe is gereageerd vanuit Sparta Nijkerk?

Jorrit van Deuveren: ‘Ik heb positieve appjes gekregen van een aantal mensen. Een enkeling zei: Wat is er nu aan de hand? De meeste vinden het prima en ik krijg veel felicitaties.’

Zullen Sparta en Veensche Boys elkaar in competitieverband ooit nog eens treffen?  

Jorrit van Deuveren: ‘Dat zou wel mooi zijn. Dat blijven speciale wedstrijden. Veensche Boys wil hogerop, maar het moet niet te snel gaan. Er moet eerst een aantal jaren overheen gaan en dan maar eens kijken hoe ver je als organisatie bent. Ik denk dat je best ver kunt komen met Veensche Boys, maar je moet het even de tijd gunnen.’

Bron en foto Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: