Van de bestuurstafel

In de laatste bestuursvergadering was er maar één thema het belangrijkst en dat de stijgende energiekosten. Net als bij veel verenigingen gaat het een probleem worden. We hebben weliswaar een vast contract voor elektra, maar een variabel contract voor gas. Consequentie is dat we 3 tot 4 keer zoveel gaan betalen voor gas en dat kan niet zonder de benodigde maatregelen.

Dus we moeten nadenken over oplossingen op korte termijn, maar ook op lange termijn, omdat de gasrekening nooit meer naar het oude peil zal gaan. Wij vragen de leden ook om behulpzaam te zijn en mee te denken.

Op lange termijn willen we onderzoeken of warmtepompen en zonnepanelen een oplossing bieden. Maar dat zal een investering vergen. Bovendien is er op dit moment veel vraag naar warmtepompen, dus dat is niet zomaar geregeld.

Op korte termijn willen we kijken naar eventuele maatregelen, maar dan moeten we eerst in beeld hebben hoe we het computergestuurde programma voor verwarming en klimaatbeheer optimaal kunnen afstemmen. Daar gaan we in de komende weken mee aan de slag.

Verder gaan we kijken of we op een aantal deuren deurdrangers kunnen plaatsen en moeten we ons beraden over het verhogen van de contributie. Dat laatste is lastig, omdat we ook beseffen dat gezinnen in dezelfde situatie zitten met hogere gasrekening en duurdere boodschappen.

Nu al willen we leden dringend vragen om mee te werken aan een aantal zaken, waarvan we ons bewust zijn dat het energie kost, zoals:
•             Douche zo kort mogelijk
•             Laat niet onnodig deuren van kleedmakers en vergaderruimten open staan.
•             Sluit altijd buitendeuren achter je.
•             De terrasverwarming zal uit blijven
•             Mocht je in het gebouw iets zien, waar we op zouden kunnen bezuinigen, dan horen wij het graag

We rekenen op ieders meewerken in het belang van de club en dus in het belang van ons allemaal.

Bestuur s.v. Veensche Boys

Walter van Bloemendaal

Share: