Van de Bestuurstafel…

Het laatste bericht van de bestuurstafel is alweer van januari, maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd is. Er is zelfs veel gebeurd, daarom is het nu, aan het einde van het seizoen, een mooi moment om even terug te kijken, maar ook vooruit te kijken naar zaken waar we mee bezig zijn.

Kampioen en promotie
Eindelijk is het na 10 jaar gelukt weer in de 1e klasse uit te komen. We zaten er vaak dichtbij, maar nu is het overduidelijk, met 11 punten voorsprong op de nummer 2. Consequentie is echter dat we vanaf nu te maken krijgen met weekendvoetbal, d.w.z. dat ook zondagverenigingen in de competitie ingedeeld worden. Het gevolg is dat we wedstrijden op zaterdag om 18.00 uur moeten spelen, maar dat we ook geconfronteerd worden met uitwedstrijden op zondag. We moeten dus nadenken over de gevolgen hiervan voor de selectie, maar ook vrijwilligers, kantine, enz. De definitieve indeling wordt 5 juli door de KNVB bekend gemaakt.

Bij de senioren mag het 2e van de zondag na een kampioenschap het gaan proberen in de reserve 6e klasse. Succes alvast toegewenst.

Materialen
In de afgelopen periode hebben we ook een wisseling gezien bij het verzorgen van de materialen. Bertus van Dunschoten heeft om gezondheidsredenen een stapje terug moeten doen. Na 19 jaar de materialen verzorgd te hebben en als deelnemer van de maandagmorgenploeg is hij genoodzaakt te stoppen. Wie goed opgelet heeft, heeft inmiddels gezien, dat het ”potje” van de deur van “zijn hok” afgehaald is. Wij bedanken Bertus ook langs deze weg voor zijn inzet.

Activiteiten
In het voorbije seizoen hebben we aanmerkelijk meer activiteiten kunnen ontwikkelen. O.a. een Koningsnacht, 2x een pub quiz en het voetvolley is weer volledig in ere hersteld. We hopen 13 juli a.s. zelf met 3 velden te gaan spelen. Verder is het inmiddels traditionele klaverjassen en oliebollen bakken ook gewoon doorgegaan.

Jeugd
De groei bij de jeugd zet onverminderd door. We worden nu geconfronteerd met het feit dat meer teams van een kwart veld naar een half veld gaan en ook meer teams van een half veld naar een heel veld gaan. Dat maakt het inplannen van wedstrijden een nog grotere uitdaging.

4e veld
Gezien de groei, is een 4e veld steeds meer een noodzaak. Deze week starten we de gesprekken met de Gemeente. We hebben al eerder geschreven dat te verplaatsen en nieuwbouw van De Baggelaar daarbij een grote rol speelt. Het streven is dat er aan het einde van het jaar een definitief plan ligt bij de Gemeenteraad voor zowel ons 4e veld als een nieuwe Baggelaar.

Verduurzaming
We hebben een verduurzamingsonderzoek gehad, met de Groene Club van de KNVB.  Inmiddels zij er 144 zonnepanelen aangeschaft en die zullen binnenkort gelegd worden. Ook is alle verlichting in o.a. kleedkamers voorzien van Ledverlichting.

Accommodatie
Verder krijgt de accommodatie binnenkort een schilderbeurt, zodat we het nieuwe seizoen met een mooi gebouw kunnen beginnen.

Ook hebben we de overeenkomst met de buitenschoolse opvang van Bzzzonder voor weer een jaar verlengd. Het is altijd goed dat je accommodatie, waar dat kan, kunt inzetten voor het dorp Nijkerkerveen. Naast deze buitenschoolse opvang hebben we ook nog de duivenclub en de brommerclub binnen onze poorten en natuurlijk activiteiten van Fortius.

Vakantie
Het bestuur wenst iedereen een hele fijne vakantie toe. Rust goed uit en kom gezond weer terug. Er wacht ons een nieuw seizoen, waar zeker weer veel zal gebeuren.

Bestuur s.v. Veensche Boys

Walter van Bloemendaal

Share: