Valleivogels ook aan zegekar van Veensche Boys

• 3 februari 2024
  • 1526 Views

Het is een opvallend patroon in de laatste wedstrijden van Veensche Boys. Eerst komt de tegenstander aan de leiding en vervolgens klapt de ploeg uit Nijkerkerveen er in de tweede helft overheen. Zo geschiedde ook in de thuiswedstrijd tegen de Valleivogels. De koploper in de tweede klasse B kon wederom een winstpartij aan haar zegekar binden (3-1), maar daar ging wel eerst een vroege goal van de ploeg uit Scherpenzeel aan vooraf.

En die goal van Erik van Eem in de zesde minuut was eigenlijk ook een beetje tegen de verhouding in, want de Scherpenzelers hadden eigenlijk nog geen kans gecreëerd. Het was namelijk Veensche Boys die in tegenstelling tot de wedstrijd in Lunteren feller en strijdbaarder was, maar het ontbrak aan scherpte bij de voorhoede van Veensche Boys om de vele kansen af te maken. Na de 0-1 rechtte Veensche Boys de rug en vervolgens werd met een offensief keihard geknokt om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Dat lukte uiteindelijk ook, maar dat gebeurde op een cruciaal moment. Randje buitenspel nam Corné Parol de bal aan die de bal richting Tom van Donselaar speelde. Het was de topscoorder van de ploeg uit Nijkerkerveen die met een keihard schot wederom een goal kon toevoegen. Na rust waren de eerste minuten voor de ploeg van interim-trainer Van Ginkel van de Valleivogels maar alras pakte Veensche Boys de goede vorm weer op en scoorde Corné Parol na een prachtige voorzet vanachter het standbeen van Julian Buitenhuis. Diezelfde Julian Buitenhuis rushte halverwege de tweede helft naar voren en bediende aanvoerder Nico van den Brom op maat, die knalhard inschoot. De spelers van Veensche Boys hadden daarna nog flink kunnen werken aan het doelpuntensaldo, maar ze waren zo gretig dat veel ballen over de goal werden geschoten. Foto en tekst Kees van den Heuvel