Trainer VVOP: ‘Het venijn tegen Veensche Boys zat ‘m helaas in de staart’

  • 25 februari 2024
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 569 Views

In een knotsgekke wedstrijd leek VVOP een sensationele overwinning te behalen op koploper Veensche Boys. Een 3-1 voorsprong was voor de Voorthuizenaren echter niet voldoende. Via twee treffers in de slotminuten wendde Veensche Boys een dreigende nederlaag af. ,,Wat een wedstrijd, dat kun je wel stellen,’’ aldus trainer Ricardo van de Pol van VVOP. ,,Het venijn zat ‘m helaas in de staart helaas. Vooraf zou ik tekenen voor een 3-3 tegen de koploper. Als je uiteindelijk drie minuten voor tijd met 3-1 voorstaat, dan is het zuur en heb je gemengde gevoelens.

Je hebt trouwens je lesje wel geleerd na de 7-0 nederlaag bij Veensche Boys.

Van de Pol: Absoluut. Dat heb ik ook gezegd tegen de jongens. Het is een mooi moment om te laten zien dat we als ploeg stappen hebben gemaakt. Dat zit ‘m in de manier van spelen. Vandaag hebben we laten zien dat als we het kunnen opbrengen, dan kun je resultaat halen tegen Veensche Boys.

Wat was de tactiek voor het laatste kwartier toen de 3-1 werd gemaakt. Ben je meer gaan verdedigen?

Van de Pol: Het is niet zo dat ik teveel verdedigers heb opgesteld. Alleen ja, je wordt achteruit gedrongen en dan moeten ze veel meters maken. Ik hamerde erop om voorzetten eruit te halen. Dan komt-ie toch twee keer voor. Van ons hoef je niet te verwachten dat we Veensche Boys van de mat spelen. Zo realistisch zijn we. Je hebt natuurlijk ook te maken met de kwaliteiten van Veensche Boys en die ging op een gegeven moment naar 3-4-3. Die dringen je naar achteren. We kunnen zeggen dat we hoog druk gaan zetten, maar rechts een balletje erachter en Van Donselaar gaat er vandoor.  

Jullie staan negende. Wat is het perspectief.

Van de Pol: Het doel blijft hetzelfde. Dat is handhaven. Het liefst direct. Dat is ook een realistisch doel. We speelden in het begin tegen Veensche Boys en Nieuw Utrecht en verloren. Maar laten we eerst ook nog de andere wedstrijden spelen. Vooral thuis kunnen we gewoon hele mooie resultaten behalen.

Interview en foto Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: