Trainer VVOP: ‘Die Van Zanten straalt uit dat hij ten koste van alles wil winnen’

  • 5 oktober 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1199 Views

Wat kun je zeggen als je bij het duel Veensche Boys – VVOP al binnen een half uur op een 5-0 achterstand staat? Trainer Ricardo van de Pol (VVOP) hoopte dat de schade daarna niet erger werd. ‘Dat hebben we ook in de rust besproken. Ik had niet de illusie dat we nog zes keer zouden scoren. Dan moet je zorgen dat de schade niet groter wordt. Vervolgens liggen er binnen enkele minuten na rust weer twee in. Dan hou je wel even je hart vast dat het geen dubbele cijfers gaan worden,” aldus Van de Pol die tevens docent lichamelijke opvoeding op het Corlaer College in Nijkerk is.

‘Het enige positieve wat je dan kunt zeggen, is dat er vervolgens veertig minuten lang geen tegendoelpunt komt. Er is trouwens voldoende perspectief. Alleen, je moet duels aangaan om te willen winnen.’

Dat deed VVOP ook wel, de eerste tien minuten.

Van de Pol: ‘De wedstrijd duurt geen tien minuten. Ook als je achter komt, zul je het moeten doen. Als ik zie hoe een aantal mensen bij Veensche Boys zomaar weg mogen lopen… als het één keertje gebeurt, dan zal het de kwaliteit zijn van Veensche Boys, maar er waren constant gaten in de verdediging. Ons centrale duo heeft een jaar lang niet met elkaar gespeeld. Maar buiten dat, als je zulke ruimtes weggeeft, dan kun je van alles verzinnen, maar dan helpt niets. Bovendien miste ik de echte uitstraling. Als ik naar die Van Zanten kijk. Dat is een ervaren jongen. Die straalt uit dat hij ten koste van alles wil winnen. Als wij dat niet brengen, dan wordt het voor ons heel lastig. We hebben overigens wel het voetballende vermogen. Alleen het mentale, dat zie je na de 2-0 ook, dan knakt er iets. Dan krijg je zomaar drie tegendoelpunten achter elkaar. Dan speel je natuurlijk een verloren wedstrijd.

Later in de tweede helft ging het iets beter

Van de Pol: Zo aan het einde zag ik een aantal jongens die op een gegeven moment weer het duel aangingen om deze te winnen. Dat is positief.

Interview en foto Kees van den Heuvel   

Kees van den Heuvel

Share: