Trainer vv Dieren: In tweede helft was het overleven tegen Veensche Boys

• 27 september 2022
  • 890 Views

‘Ik heb vrede met de 2-2’, aldus Bram Wijnands, hoofdcoach van vv Dieren na het gelijkspel op eigen veld tegen Veensche Boys. Toch knaagt het. ‘Als je dit vooraf had gezegd dat we hier een punt overhouden aan het duel, dan was ik tevreden geweest. Dat zeker. Maar als je 2-0 voor staat en je ook nog best wel kansjes krijgt, dan wil je winnen. De 2-1 na rust viel eigenlijk te vroeg. Daardoor kwamen we teveel onder druk.

Veensche Boys herwon aan vertrouwen.

Bram Wijnands: ‘Absoluut. In de tweede helft was het daarna gewoon overleven. We komen uit de derde klasse en we wisten vooraf dat Veensche Boys een gerenommeerde club was.’

Veensche Boys wist dat vv Dieren een enorm snelle spits heeft, Van der Wulp.

Bram Wijnands: ‘Ja, die is rap ja. Die scoorde ook de 1-0.

Wat heb je de laatste minuut gezien toen Veensche Boys 2-3 scoorde, maar uiteindelijk werd de goal afgekeurd?

Bram Wijnands: ‘Ik sprak met mijn keeper en die zei dat Veensche Boys met gestrekt been inkwam en daarom floot de scheidsrechter af. Het was een beetje onduidelijk, want de scheidsrechter wees voor een vrije trap voor ons, maar bij Veensche Boys dachten ze dat ie naar de middenstip wees. Dat is wat ie tegen mij vertelde, maar de scheidsrechter heeft de goal nooit goedgekeurd. Hij keurde de goal direct af maar hij wees vrije trap mee. Dat was een beetje chaos. Ik dacht dat we de wedstrijd verloren hadden. Uiteindelijk zijn we dan toch blij met een puntje.

Wat is het perspectief van Dieren in de competitie?

Bram Wijnands: ‘We kennen eigenlijk geen enkele club. Het is moeilijk om daar achter te komen. In eerste instantie willen we gewoon handhaven en eindigen bij de eerste acht. We hebben in de derde klasse veel wedstrijden gedomineerd. Dus we kennen deze competitie niet. Dus we staan er heel blanco in.’