Trainer VRC: ‘Verlies tegen Veensche Boys hebben we geheel aan onszelf te wijten’

• 9 december 2023
  • 523 Views

VRC Veenendaal heeft zich vorige week laten verrassen in de thuiswedstrijd tegen Veensche Boys. Het team, dat op een 0-3 achterstand kwam door persoonlijke fouten en verkeerde keuzes, moest de wedstrijd zien om te draaien richting de drie punten. Het was echter niet de dag, en ondanks de gecreëerde kansen vloog de bal er niet in: ,,Het was een wedstrijd met twee hele grote verschillen in fasen”, aldus trainer Niels ten Have.

,,Als je na 22 minuten met 3-0 achterstaat, wordt het een lastig verhaal op voorhand. Die eerste drie doelpunten kwamen door persoonlijke fouten, waar we de verkeerde keuzes maakten. We maakten daarna vrij snel de 1-3 met Levi Vos en kwamen toen weer wat beter in de wedstrijd. Al hebben we daarna geen enkel schot op doel meer tegen gehad. We hadden druk op de tegenstander, creëerden kansen, maar hebben er te weinig aan overgehouden. We werkten naar een aantal grote kansen toe, alleen maakten we dan niet in de eindfase de juiste keuzes of letterlijk niet het juiste schot of kopbal. En dat hebben we volledig aan onszelf te wijten.”

De magie van Veensche Boys ebde later weg

Ten Have: Dat klopt. Maar we hebben niet anders gevoetbald als in het begin. De wedstrijd loopt zo, omdat wij in de opbouw twee fouten maakten. En Veensche Boys heeft kwaliteit voorin. Er wordt een bal weggestoken en dat is al gelijk de 1-0.

Het zelfvertrouwen keerde bij VRC terug na de goal van Vos

Ten Have: Het plan was niet veranderd. Maar we doen zelf dingen fout, waardoor we 3-0 achter kwamen. Vervolgens komen wij er steeds beter in en ik denk dat Veensche Boys op de laatste twee minuten na niet op de goal van VRC heeft geschoten. Dat is zuur, want we kregen kans op kans op kans. Maar uiteindelijk sta je waar je hoort te staan.

Een paar weken geleden zou dit nog de topper moeten zijn van de competitie.

Ten Have: Ik vond het ook een topwedstrijd, hoor. VRC is heel realistisch. We hebben een goede competitiestart gehad. Als we in het linker rijtje eindigen hebben we het heel goed gedaan. We hebben nu een wat moeilijker blokje. We treffen nu twee weken achter elkaar Nieuw Utrecht en Veensche Boys. Vorige week hebben we met minimaal verschil verloren. En ik denk dat we tegen Veensche Boys vooral in de tweede helft een goede wedstrijd hebben gespeeld. Maar in de eerste helft was het verschil al gemaakt.

Bij VRC ontbrak het hele middenveld

Ten Have: Ja, we hebben zes absenten. Maar dat is geen excuus. We hebben het goed kunnen opvangen. Maar het doet wel wat met de samenstelling. Het is wat het is. Veensche Boys heeft een goede ploeg. Uiteindelijk maak je ook maar niet zomaar vier goals.