Trainer Valleivogels: Veensche Boys heeft er hard voor moeten knokken

  • 31 oktober 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1112 Views

Chagrijnigheid was troef bij Valleivogels na de 0-3 nederlaag tegen Veensche Boys. ,,We hadden deze tegenstander pijn kunnen doen”, merkte een balende trainer Rob van den Broek op. De trainer zag zijn ploeg ruim zeventig minuten stand houden tegen een titelkandidaat in de tweede klasse. Want zolang de 0-0 stand hield, bleven de Valleivogels erin geloven. ‘Sterker nog, we hebben veel kansen gehad. In de omschakeling hadden we toe moeten slaan. En zeker tegen Veensche Boys moet je toeslaan. Dat hebben we nagelaten. Overigens heeft ook Veensche Boys de nodige kansen gehad. Je moet de kansen die je hebt en met name de omschakelmomenten, die moet je veel beter uitspelen. En dan wordt het echt spannend. Ik vond de 0-3 een beetje overdreven. Geflatteerd.

Was de goal van Veensche Boys een keerpunt?

Rob van den Broek: ‘Ja. Zodra die 0-1 erin gaat, zie je dat onze ploeg het moeilijk heeft in de weinige minuten die we nog hadden. We hebben er nog een middenvelder in gedaan. Er zat meer in vandaag, en met name in de omschakeling.

De Valleivogels hadden de positieve flow mee. De afgelopen wedstrijden werden gewonnen.

Rob van den Broek: Jazeker.

Hoe pep je je dan op tegen Veensche Boys?

Rob van den Broek: Nou, die dagen ons zelf wel uit. Ze staan hoog op de ranglijst. We hebben van tevoren ons ten doel gesteld om het Veensche Boys zo moeilijk mogelijk te maken. En ons niet erbij neer te leggen. Ik heb het idee dat Veensche Boys er heel hard voor heeft moeten knokken. Ik ben echter nu teleurgesteld over de vele kansen die wij hebben gehad op de 0-0. In de omschakeling wisten we onszelf niet te vinden en we waren slordig. Dat was even balen.

Nick van den Akker zei van tevoren dat Valleivogels ging inzakken en op de counter ging spelen.

Rob van den Broek: We hebben geprobeerd ruimte te creeren met onze buitenspelers. Die zijn behoorlijk snel, met name de rechtsbuiten. We gaan zeker niet in onze eigen zestien staan. We proberen tegen Veensche Boys in de omschakeling gevaarlijk te worden. Nou, dat is volgens mij gelukt, dat we gevaarlijk waren, maar er is door ons niet gescoord.

Interview en foto Kees van den Heuvel     

Kees van den Heuvel

Share: