Trainer Valleivogels: ‘Ik heb geen kans gezien van Veensche Boys’

  • 16 november 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1376 Views

Valleivogels heeft Veensche Boys de eerste thuisnederlaag in tweeënhalf seizoen toegebracht. De Scherpenzelers waren, zeker in de eerste helft, heer en meester in Nijkerkerveen. ,,We zetten overal hoog druk en daar had Veensche Boys het moeilijk mee”, zag coach Valleivogels-coach Rob van den Broek. ,, Zeer verdiend en als iemand er meer goals had verdiend, dan waren wij dat. Met name in de eerste helft vond ik ons heel goed spelen. Echt aan de bal. Dan weet je dat het in de tweede helft wat moeilijker zal worden, maar ik heb eigenlijk geen kans gezien van Veensche Boys.’’

Ik denk: Valleivogels gaat inzakken. Het eerste kwartier van de tweede helft had Veensche Boys de touwtjes goed in handen.

Rob van den Broek: ,,We werden wat teruggedrongen, maar dat was zeker niet de afspraak. We wilden gewoon volle bak vooruit blijven voetballen. Na dat kwartiertje was het weer voorbij. Ik heb nog een paar mooie kansen van ons gezien.’’

En wat te denken van de taferelen voor de goal van doelman Jordy Deckers op het einde van de eerste helft. Het leek wel comedy capers.

Rob van den Broek: ,,Ja, daar al. En dan wordt-ie drie keer van de lijn gehaald. De reactie van Tom Cozijnsen zei genoeg. Die was blij met de bal die hij van de lijn haalde, op zijn Italiaans. Daar was Veensche Boys meer mee bezig dan met aanvallen. En dat was echt onze verdienste, vond ik. Want we hebben echt op alle vlakken de wedstrijd heel volwassen uitgespeeld.

Is dat de tactiek om Veensche Boys te bestrijden, er vol op klappen?

Rob van den Broek: ,,Ja. Wij weten dat als je Veensche Boys wel laat voetballen, dan is de kans groot dat ze er doorheen voetballen. Wij spelen nu al een paar weken zo en dat werpt zijn vruchten af. Iedereen kan het opbrengen. Onze voorhoede geeft veel energie. En bij de achterhoede komt bijna geen ploeg doorheen. In alle opzichten hebben we het goed gedaan.

Wat is het perspectief voor Valleivogels?

Rob van den Broek: We staan mooi op de ranglijst. We hebben een zware voorbereiding achter de rug, met veel blessures. Dat was even warm draaien maar nu staat er een team. We spelen al weken met dezelfde tien spelers, de elfde wisselt wel eens. En dat werkt. Ze spelen goed samen en dan wordt het ook voor Veensche Boys lastig.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: