Trainer RKHVV baalt van verlies tegen Veensche Boys

  • 12 september 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1136 Views

Tot in de catacomben van de kleedkamers van Veensche Boys was de tirade te horen van Maik Angenent: zijn RKHVV had veel beter moeten presteren tegen Veensche Boys in het tweede bekerduel. RKHVV was eerlijk gezegd ook sterker geacht en vormde een waardige tegenstander voor Veensche Boys. ‘Wij goed gespeeld? Echt? Wij waren totaal niet aanwezig. Ik denk dat we veel beter kunnen,’ relativeert Angenent de wedstrijd.

‘In de eerste helft lag bij ons het tempo te laag. We kwamen er lastig doorheen. Veensche Boys kreeg één kans en die ging erin. We hebben in de rust wat dingen aangepast. In de tweede helft gaat het iets beter, maar we missen nog wel wat zaken in de afstemming, ook met elkaar. Een paar goals hadden we wel kunnen maken. Een penalty, maar het gaat voornamelijk om het proces. Je wilt altijd winnen.

Bekerwedstrijden worden altijd gezien als voorbereiding op de competitie.

Maik Angenent: ‘Ik wil alles winnen, maar ik vind het proces minstens zo belangrijk.

Wat ging er exact mis dan?

Maik Angenent: ‘Wat ik al zeg: die afstemming, de onderlinge binding met elkaar. Als je aan de linkerkant overtal hebt, dan moet je aan de linkerkant blijven. Krijg je een bal vrij als middenvelder, dan hoeft de bal niet terug. Dan moet je naar voren. De diepgang achter de verdediging. Dat zijn dingen die we bij RKHVV nog verder mee aan de gang moeten.

We gaan er gewoon vanuit dat RKHVV van Lunteren wint

Maik Angenent: Daar ga ik ook vanuit. Veensche Boys heeft een leuke ploeg. Absoluut. Echt een paar goede jongens. Het was een mooie wedstrijd en wij hadden moeten scoren. Maar goed, helaas.   

Interview en foto Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: