Trainer OWIOS: Eigenlijk hadden we van Veensche Boys moeten winnen

• 17 oktober 2021
  • 1228 Views

OWIOS speelde tegen Veensche Boys met 2-2 gelijk. Vooraf zou OWIOS getekend hebben voor dit resultaat, maar op basis van de kansen knaagt nadien het gevoel dat er meer had ingezeten, aldus trainer Bülent Akar. ‘De opdracht was dat we op dezelfde manier blijven spelen, met heel veel passie en heel veel beleving. Dat hebben we ook gedaan. Uiteindelijk denk ik, als ik door een groene bril kijk, dat we net iets te weinig krijgen. We hadden na de 2-1 de 3-1 kunnen maken en dan in de omschakeling maakt Veensche Boys de 2-2.

Dat was een echt omschakelmoment

Bülent Akar: Voetbalwedstrijden worden beslist op omschakelmomenten. Elke tegenstander weet wel hoe je ze moet knijpen, hoe ze moeten kantelen en hoe je ze klein moet houden. Wij weten gewoon dat Veensche Boys heel weinig kansen nodig heeft om doelpunten te maken. Je bent een gewaarschuwd mens. Wij zijn een ploeg die wel veel kansen nodig heeft en gelukkig ook veel kansen creëert. Met veel passie en beleving proberen we verzorgd en aanvallend voetbal te spelen.

Ik zag dat jullie Veensche Boys erg kort hielden en veel lange ballen naar voren trapten in de eerste helft. Veensche Boys had daar moeite mee.

Bülent Akar: Op een gegeven moment sta je kort en wordt je terug gedrongen. We hebben voorin zoveel snelheid en dan ga je proberen de bal achter hun verdediging te krijgen, waar zij zwak zijn en wij veel snelheid hebben. Om te proberen om tot kansen te komen. En dat deden we ook in de eerste helft goed. Veensche Boys had wat vaker de bal, maar met altijd maar breed spelen bereik je eigenlijk ook weinig. Wij spelen wat directer, wat dat betreft.

Is de uitslag geflatteerd? Jullie hadden wat meer verwacht?

Bülent Akar: Ik had niet meer verwacht. Vooraf teken je hiervoor. Als je het wedstrijdbeeld bekijkt, kan ik ermee leven. Als ik heel eerlijk ben hadden we gewoon moeten winnen.