Trainer OVC: Veensche Boys heeft ons voor schut gezet

  • 3 oktober 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1193 Views

In een wedstrijd waarbij bijna iedere kans voor Veensche Boys raak was, kostte het moeite voor tegenstander OVC om de moed bijeen te brengen om er toch nog een acceptabele wedstrijd van te maken. OVC-trainer Bastiaan Veldhuizen: ‘Het was binnen een kwartier beslist. Ik heb geen wedstrijd gezien.’

Toch toonde OVC in het eerste kwartier en in de tweede helft dat het best wel druk kan zetten. Veldhuizen: ‘Dat klopt. De opdracht was fel beginnen. Dat werd volgens mij wel begrepen. Maar als je daarna ballen gaat inleveren, dan maak je het de tegenstander heel gemakkelijk. Dat is ook de kwaliteit van de tegenstander om de ballen af te maken. Maar je geeft zelf totaal niet thuis. Er was geen beleving.

Stel dat je het kwartier eruit knipt met al die goals van Veensche Boys, dan doet OVC het niet slecht.

Bastiaan Veldhuizen: Mee eens. Maar in dat kwartier zijn we helemaal overlopen. Dan kun je als trainer zijnde doen wat je wil, maar je zet jezelf als ploeg zijnde compleet voor schut. Als je zo gemakkelijk de doelpunten tegen geeft, dan ga je geen wedstrijden winnen. Er komt meer bij kijken dan leuk voetballen.

Ik had bij OVC in de rust een donderspeech verwacht, maar ik hoorde van de spelers van OVC dat het doodstil was.

Bastiaan Veldhuizen: Muisstil was het. De boodschap was toen al overgekomen. De spelers weten het donders goed.  

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: