Trainer Lunteren: we moesten stabieler zijn tegen Veensche Boys

  • 11 oktober 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1016 Views

Met alle respect voor de ploeg uit Lunteren, maar het duel tegen Veensche Boys was geen gelijkwaardige wedstrijd. Dennis van den Berg, trainer van Lunteren, kan dat beamen. ‘Je weet van tevoren dat er kwaliteitsverschil is. Dat het 7-0 is geworden, ben ik niet blij mee. Er blijven uit de wedstrijd momenten hangen en die zijn wel cruciaal. Als je na 4 minuten met 1-0 achterstaat door een schouderduw en een omschakeldingetje, dan loop je wel achter de feiten aan. Ik vind dat onze spelers zich daartegen moeten wapenen.’

‘Je krijgt een beetje het verhaal van de jongens tegen de mannen en daar moet je je tegen wapenen. Dan moet je gewoon stabieler en directer in zijn en wel zorgen dat je de bal hebt. Dat je met 2-0 de rust ingaat, okay, we hadden echt niet de illusie dat we daarna met 4-2 gaan winnen of dat we vier keer gaan scoren, alleen als we de bal na rust erin schieten, dan is het 2-1 en is het totaal anders. In plaats daarvan viel de goal aan de andere kant en stonden we 3-0 achter en gaan de schouders zakken.

Er vielen veel mensen uit bij Lunteren met blessures.

Dennis van den Berg: Van de 25 man in de selectie hadden we een aantal blessuregevallen. Je ziet dat veel jongens op hun top moeten zijn. Die moeten misschien wel boven hun kunnen spelen. De ene kan er beter tegen dan de andere. We hadden ook gewoon een beetje pech. Zoals de rechtsback die uitvalt en blijft haken achter zijn voet, de keeper die uitvalt. Dat is pech. We gaan deze week kijken hoe het ermee staat.

Hoe moet het verder met Lunteren? Jullie moeten volgende week ook aantreden.

Dennis van den Berg: We kijken hoe de schade is en dan kijken we volgende week verder.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel en Aalt Guliker

Kees van den Heuvel

Share: