Trainer Lunteren: ‘Tom Cozijnsen is een rots in de branding’

  • 6 september 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1270 Views

Dennis van den Berg, trainer van vv Lunteren, zal Tom Cozijnsen nog gaan missen. Zijn oude centrale verdediger maakte nota bene een doelpunt namens Veensche Boys tegen zijn oude werkgever door raak te koppen. ‘Natuurlijk mis je Tom. We hadden hem er nog graag bij gehad natuurlijk. We hebben ook ons best ervoor gedaan. Alleen snap ik ook wel dat hij weer graag dicht bij huis wilde spelen. Kinderen erbij en hij kent de jongens allemaal goed. Het is een rots in de branding achterin. Niets voor niets was hij onze aanvoerder.’

Wat brak Lunteren op tegen Veensche Boys?

Dennis van den Berg: ‘Het is simpel. We hebben een hele jonge groep. Een groep die ook echt hier vandaan komt, uit het dorp, aangevuld met wat jongens erom heen. Natuurlijk missen we wat coaching en ervaring. Maar of het daar vandaag tegen Veensche Boys aan lag? Laten we eerlijk zijn: het verschil tussen Veensche Boys en Lunteren is groot. We zijn ook nog in een bepaald stadium dat alles nog moet landen. Kleine pijntjes en qua fitheid kan nog niet iedereen de volle negentig minuten volhouden. Dan weet je dat je, als je tegen zo’n ploeg met zoveel kwaliteit speelt, dat je wel eens achter de feiten aanloopt. Veensche Boys heeft overigens maar drie kansen gehad en scoort twee keer, terwijl onze kansen niet verzilveren. Dat is ook een groot verschil. Dat soort killers hebben wij niet.

Wat wordt de verwachting voor de komende competitie?

Dennis van den Berg: ‘Het is eigenlijk zoals we dat al jaren hebben en dat is handhaven in eerste instantie. Het is een zware competitie. Er zit een aantal ploegen in – Veensche Boys, Dronten, Batavia, Unicum – die erg sterk zijn. Je kunt wel met de jongens uit het dorp voetballen, en dat is hartstikke mooi, maar dan is het niet realistisch om in de top 5 te willen spelen. Wij moeten het echt hebben van onze wedstrijden tegen Renswoude, Owios, VSCO en OVC. Alles wat wij meepikken en meepakken tegen Veensche Boys etc, dat is winst voor ons.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: