Trainer Lunteren: ‘Na goal van Veensche Boys iets te snel op zoek naar tegentreffer’

• 8 oktober 2022
  • 936 Views

Lunteren begon in een optisch veldoverwicht niet slecht tegen Veensche Boys, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen. Martin Speelziek van Lunteren: ‘We konden in de eerste fase de ruimtes redelijk klein houden. Eigenlijk tot de 1-0. We zijn na de goal van Veensche Boys iets te snel op zoek gegaan naar een tegentreffer, terwijl we toen misschien beter hadden kunnen besluiten om te zeggen dat we kort bij elkaar moesten spelen. Veensche Boys is gewoon een goede ploeg en als je ruimtes gaat weggeven, dan straft Veensche Boys het af. Bij ons was het aan het einde ook wel gewoon een beetje op. Na rust hebben we de eerste twintig minuten heel goed gespeeld. Veensche Boys hebben we continue onder druk weten te houden. Er zijn wat kansen geweest en dan moet het goed vallen natuurlijk. Dan hadden we er nog een echte wedstrijd van kunnen maken. Maar na de 3-0 werd het erg lastig.

Is de 5-1 een goede afspiegeling of was het geflatteerd?

Martin Speelziek: Ik vind het persoonlijk een beetje geflatteerd. We kregen een situatie met een penalty. Die jongen stak zijn been uit en mijn speler viel erover heen. Hij viel iets te makkelijk, maar de scheidsrechter had m kunnen geven. Ook was een keer een bal voorlangs bij de tweede paal. Dan moet het ook meezitten dat zo’n balletje erin gaat. Een cornerbal die Niek goed inkopt en de keeper van Veensche Boys goed redt. Als wij met 2-1 de rust in waren gegaan was dat een betere afspiegeling geweest. In de tweede helft is besloten om volle bak druk te gaan maken. Dat kost wel veel energie maar met 2-0 achter kun je niet anders. Ik moet zeggen dat we goed druk hebben gezet en kansen hebben gehad. Je merkte bij Veensche Boys dat ze op elkaar zaten te zeuren en het niet lekker stond. We maakten geen goal en dat is jammer.

Er zijn veel nieuwelingen bij Lunteren

Martin Speelziek: Vorig seizoen was het een hele jonge ploeg met veel eigen jongens. We zijn er ternauwernood in gebleven. Er gaan er nu drie rechtstreeks uit en drie P/D’s. Dan is iedere wedstrijd van belang.

Wat is het perspectief?

Martin Speelziek: Bij de onderste zes wegblijven. Dat is de eerste taak. Veel clubs ken ik ook niet. Met name die uit Amersfoort en omgeving.

De Merino’s heeft verloren. Dit kan nog wel eens een hele gekke competitie worden.

Martin Speelziek: Dat denk ik ook.