Trainer Lelystad: ‘Het kaarsje ging uit tegen Veensche Boys

• 2 maart 2022
  • 1114 Views

Een grote zeperd zoals de 13-1 van de laatste ontmoeting van Veensche Boys tegen Lelystad werd het niet, maar de 7-0 nederlaag die de polderbewoners in Nijkerkerveen zaterdag om de oren kregen, was ook een flinke domper. Toch heeft trainer Meloudi Zaki, die Veensche Boys het kampioenschap gunt, nog lang stand gehouden. Bij rust was het immers nog 0-0.

Je hebt het nog lang volgehouden.

Meloudi Zaki: Veensche Boys was wel heel erg goed. Voor ons was het zo lang mogelijk op de nul proberen te spelen. Vorige week hebben we het wel goed gedaan tegen Dronten, want toen scoorden we ook. Vandaag hebben we geen kans gehad in de eerste helft.

De organisatie van Lelystad stond wel erg goed voor rust.

Meloudi Zaki: Wij moesten na rust wisselen. Tijmen van der Kleij moest eraf. Ook moest in de eerste helft al na vijf minuten een centrale speler eraf. Toen Tijmen eraf ging, viel het als een kaartenhuis in elkaar. Ik moest veel positiewisselingen toepassen. Twee jongens van de onder17 vielen in. Dat is heel jong. Maar ze gingen er wel voor, die jongens. Ook hadden we een paar zware blessures. Volgende AVW. Dat wordt een zes punten wedstrijd. Ik heb dat team zien spelen tegen Unicum en toen vond ik ze al heel goed. Ik ken de trainer en die heb ik een compliment gegeven. Luister joh, zei ik, ik zie jullie gewoon voetballen, man. Ze voetbalden echt van achteruit. Je ziet bij ons dat we het team op één lijn proberen te houden, compact te zijn, de backs laten coachen.

De 7-0 is een grote uitslag, maar het had erger gekund, gezien het aantal kansen van Veensche Boys.

Meloudi Zaki: Het is wel heel vervelend. Het is een tik voor het moraal. Het kaarsje ging gewoon uit. Bij de 2-0 was het gewoon op. De middenvelders liepen niet meer mee, je moet verplicht wisselen en je ziet mensen met kramp. Het was gewoon op. Dan is het een beetje zuur hoe we verliezen. Er komen nu andere tegenstanders aan. AVW is een hele pittige. Daar liggen echter wel kansen en je moet een keer punten sprokkelen.