Trainer Jonathan: Gezien omstandigheden hebben we het geweldig gedaan tegen Veensche Boys

  • 7 december 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1035 Views

Trainer Rob Zomer zag een prachtige wedstrijd van zijn Jonathan tegen Veensche Boys. Alleen pakte het resultaat voor de Zeistenaren iets minder goed uit. Zomer: ‘Maar ik vond de wedstrijd goed. Misschien weet je het niet, maar wij missen een heleboel basisspelers. Er is vandaag nog eentje bijgekomen: Jesse Bertens die geweldig speelde in de eerste helft met twee mooie goals. Gezien de omstandigheden hebben we het geweldig gedaan. Het was ook een geweldige tegenstander. Ik vind dat we het goed hebben gedaan. 0-1 achter, 1-1, 1-2 achter, 2-2. Prima gedaan. In de tweede helft was het wel iets minder, zeker toen Jesse Bertens geblesseerd uit moest vallen, maar ik vind dat we het hartstikke goed hebben gedaan. Alleen leverde het niks op.

Bij de kansen die Jonathan kreeg, was het ook steeds knap gevaarlijk.

Rob Zomer: De tegenstander was optisch misschien wel een beetje beter, maar ik vond dat we tegenstand hebben geboden, in tegenstelling tot andere wedstrijden. Nogmaals, ik snak wel een beetje naar de winterstop, want nu met Jesse Bertens weg wordt het allemaal nog lastiger. Maar ik denk dat we wel twee kannetjes bier hebben verdiend.

Wat wordt het perspectief van Jonathan?

Rob Zomer: Gewoon rustig blijven. We hebben straks nog een winterstop. Ik ben niet zo gewend om naar onderen te kijken. Als iedereen weer een beetje aan gaat haken, dan gaan we geen vijf wedstrijden meer op rij verliezen. Daar ben ik van overtuigd en we gaan ons gewoon handhaven. Komt allemaal goed.

Interview en foto Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: