Trainer FC De Bilt: ‘Blij met iedere punt die we nu halen’

• 10 oktober 2023
  • 1088 Views

FC De Bilt heeft de reputatie dat zij vooral in de tweede helft weet toe te slaan en zo geschiedde ook in de wedstrijd tegen Veensche Boys. Het werd uiteindelijk 2-2 met twee goals in blessuretijd. Trainer Joël Titaley: ‘Die reputatie is bij mij niet bekend. Daarvoor zit ik nog te kort hier. We waren vandaag hartstikke blij met uiteindelijk een punt. Misschien hadden het wel drie punten moeten zijn. In de fase waarin we nu zijn, zijn we blij met ieder punt dat we kunnen pakken.

Wat vond je van de wedstrijd?

Joël Titaley: We wisten dat we tegen een hele goede ploeg moesten spelen, die veel ambities heeft. We hadden een strijdplan. Dat is in de eerste helft goed uitgevoerd. Dat was de ruimtes klein en compact houden. Een aantal keren aan de rechterkant kwamen we er goed uit. Dat leidde niet tot al te grote kansen. Het was herkenbaar ten opzichte van de eerste twee wedstrijden die we speelden. In de tweede helft was het eigenlijk hetzelfde verhaal, maar we kregen veel meer kansen. We kwamen op 1-0 voorsprong en in de omschakeling hadden we zelfs op 2-0 of 3-0 moeten komen. We speelden het niet goed uit.

De keeper van FC De Bilt pakte ook een aantal mooie ballen

Joël Titaley: Dat klopt. Die werden door onze keeper Ruben goed gepakt. Daar staat hij ook voor. En dan geven we die laatste goal helaas weg bij die vrije trap, die eigenlijk geen vrije trap was, in mijn optiek. Maar dat heeft ook een beetje te maken met de jeugdigheid van deze groep. Ze moesten tegen een tegenstander die mee gaat doen met de bovenste plekken. Dan moet je juist de rust hebben en de ervaring die Veensche Boys misschien ook heeft om de winst binnen te halen.