Trainer Dronten: Keeper Veensche Boys fungeerde als rode lap

• 24 oktober 2021
  • 1642 Views

Patrick Posthuma, trainer van asv Dronten, had gehoopt met een zege terug te keren uit Nijkerkerveen, maar zag naar eigen zeggen een geflatteerde winst van Veensche Boys. ‘Helaas gaan wij de recordboeken niet in. Daarentegen heb ik ook geen slecht gevoel overgehouden van deze nederlaag. Verliezen went nooit, maar deze manier biedt gewoon perspectief. We gaan ervan leren en ‘gewoon’ weer door waarmee we bezig zijn, twitterde hij achteraf.

Niemand had dit verwacht

Patrick Posthuma: Nee, ik ook niet. Volgens mij was het geen goede afspiegeling van de wedstrijd.

Ik had het gevoel dat Dronten haar krachten wilde sparen in de eerste helft om vervolgens na rust toe te slaan.

Patrick Posthuma: Dat was niet de opzet. Uiteindelijk hebben we geprobeerd ons eigen spel te spelen. Daar hadden we de eerste helft best wel moeite mee.

Veensche Boys hanteerde zo’n hoog tempo. Dronten ging er dan misschien vanuit dat Veensche Boys in de tweede helft helemaal moe gestreden is en vervolgens toeslaat.

Patrick Posthuma: Nee. Veensche Boys deed het gewoon goed. Het is gewoon een goede ploeg natuurlijk. We hadden er moeite mee. Maar aan de andere kant: als je met 0-0 de rust weet te bereiken, dan kun je ook wat dingen repareren of anders doen.

Was het cruciaal, de goal net voor rust door Veensche Boys?

Patrick Posthuma: Nou, het is geen lekker moment. Ik heb naar aanleiding van die goal mijn tactiek veranderd, maar wel naar aanleiding van de eerste helft. Ik heb gezorgd voor een andere drive, poppetjes op een andere positie, wat andere loopacties, aangeven waar de ruimtes lagen om te kunnen voetballen. Volgens mij hadden we Veensche Boys bij de strot. Het was wachten op de 1-1, vond ik. Zeker na de kopbal van Yanick Leichtenberg, die de keeper van Veensche Boys fantastisch pakte natuurlijk. Uit die corner was er het omschakelmoment en die lange kon gewoon doorlopen. Dat zijn dingen die je de ploeg wel kunt verwijten. Dat mag nooit gebeuren. Je gooide gewoon de deur open: alsjeblieft, loop maar door naar de keeper.

Heb je toch nog wel een beetje kunnen genieten van de wedstrijd?

Patrick Posthuma: Jawel. Ik geef op zich mijn ploeg een compliment. Je kunt verliezen en verliezen. 3-0 is hard en doet pijn, maar aan de andere kant was de inzet en het voetbal prima. We hadden er ook gewoon 3 of 4 moeten maken. Dat laten we na. Veensche Boys heeft een fantastische keeper want die pakte er een aantal. Aan de andere kant: het leek wel of de keeper van Veensche Boys een rode lap was, want alles ging ook richting hem.