Trainer Dronten: ‘Ik zag passie, strijd en beleving’

  • 16 april 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1006 Views

ASV Dronten tegen Veensche Boys was geen mooie wedstrijd, maar wat scheelt het als je de koploper hebt verslagen en bovendien de tweede periodetitel hebt binnengehaald. Trainer Patrick Posthuma kan het relativeren: ‘Qua voetbal was het misschien wat minder, maar er zat alles op en aan. Passie, strijd, beleving. Volgens mij kijken mensen daar ook graag naar. Ik ook. Wat dat aangaat, vond ik het wel een mooie wedstrijd. Misschien was het een iets geflatteerde overwinning, maar dat was de eerste wedstrijd tegen Veensche Boys ook.  Nu is het in ons voordeel. Maar wel verdiend.

Wat was jullie tactiek om Veensche Boys te verschalken?

Patrick Posthuma: ‘Kijk, Je hebt twee teams tegenover elkaar staan. Het was gewoon het recht van sterkste. Zo simpel was het. Veel één-op-één duels. Als je daar in overtal van weet te winnen, dan win je ook deze wedstrijd.

Erik Assink zei vorige week dat een koppositie niet altijd een voordeel is. Iedereen gaat zijn pijlen op je richten.

Patrick Posthuma: ‘Nee. Ik snap wel wat hij zegt. Dat is hetzelfde als dat je nummer 2 staat en je speelt tegen de nummer 6. Alsof we niet extra gebrand zijn als je koploper bent. Wij waren vandaag erop gebrand vanwege de reden dat we de koppositie wilden pakken.

Yordi Schols kun je wel een extra biertje geven.

Patrick Posthuma: ‘Die krijgt hij ook wel. Hij is belangrijk voor ons, maar andere jongens maken hem ook belangrijk. Zonder hem hebben we ook deze serie neergezet. Dat neemt niet weg dat hij één van de betere, zo niet onze beste speler is. Aan de andere kant laten de jongens om hem heen hem ook op deze manier zo voetballen. Maar ook zonder hem hebben we prima resultaten behaald. De missie nu tegen Veensche Boys is volbracht. Nu genieten en snel uitkijken naar volgende week, Lelystad.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: