Trainer DeltaSports spreekt grote waardering uit voor verwelkoming bij Veensche Boys

  • 15 oktober 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1406 Views

Dat mag ook wel eens gezegd worden. Kevin Ligtermoet, trainer van DeltaSports, kreeg een daverend applaus in de bestuurskamer van Veensche Boys toen hij zijn grote dankbaarheid uitsprak over de wijze waarop Veensche Boys haar gasten verwelkomt en een prachtige entourage voorschotelt. Over de verloren wedstrijd zelf was de jonge trainer uit De Bilt wat minder te spreken. Toch zag hij lichtpuntjes.

Drie wedstrijden gespeeld, nul punten en toch speelt DeltaSports niet slecht.

Kevin Ligtermoet: Ik was tevreden over de eerste helft. Absoluut. Ik denk dat wij op sommige momenten aan de bal er wat meer uit hadden kunnen halen in de eerste helft. Beter uit hadden kunnen spelen. Want we kregen best wel de ruimtes.

Er zit veel snelheid voorin bij DeltaSports. Alleen het verzilveren van de goals lukt niet.

Kevin Ligtermoet: En in de laatste fase kiezen we net niet de juiste optie, waardoor we grotere kansen kunnen creeren. Maar ik ben wel tevreden over het spel en over het algeheel ben ik erg tevreden over de inzet van mijn ploeg.

Veensche Boys werd voorheen altijd vermorzeld door DeltaSports. Veensche Boys wist niet hoe ze het huidige DeltaSports moesten inschatten.

Kevin Ligtermoet: Er is veel gebeurd bij DeltaSports de afgelopen jaren. Ze hebben best wel een hoop spelers kwijtgeraakt die het hogerop hebben gezocht. Als ik het spel vandaag zie, ben ik hartstikke tevreden.

En toch in de kelder spelen. Wat is het perspectief?

Kevin Ligtermoet: Dat perspectief hebben we vandaag gezien, denk ik. In voorgaande duels hebben we niet goed gespeeld, vind ik. In beide wedstrijden is in één helft heel matig gespeeld. En daarin krijg je dan ook de goal tegen. Ik zie nu zeker verbetering, maar ik denk dat we ook niet het geluk aan onze kant hebben gehad. We hadden in de voorgaande wedstrijden minimaal een punt kunnen halen. Vandaag spelen we gewoon tegen een goede ploeg met individueel meer kwaliteit. Dus ja, ik denk dat de uitslag terecht was.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: