Trainer CJVV: ‘Veensche Boys heeft ons op efficiency afgetroefd’

• 27 januari 2024
  • 482 Views

Een paar minuten voor de wedstrijd Veensche Boys – CJVV was Sijtze Wobbes ervan overtuigd dat de Amersfoortse ploeg zou winnen van Veensche Boys. ,,Dat klopt,’’ beaamt hij. Gezien de eerste helft leek het er ook lange tijd op dat Veensche Boys net tekort kwam. Totdat een bal van Jari van Putten tot eigen goal werd verwerkt door de keeper van CJVV. Is dat cruciaal geweest?

Wobbes: Nee, maar wij hadden 0-3 voor moeten staan. We hebben veel kansen gehad. Uiteindelijk wordt het 1-1 voor de rust en binnen een paar minuten na de rust worden de 2-1 en 3-1 gemaakt en geven wij het weg. Voor de rest vind ik dat het voor beide gelijk opgaand was. In de eerste helft waren wij qua kansen beduidend beter. Uiteindelijk zie je dat de kwaliteiten bij Veensche Boys dusdanig zijn dat ze hier winnen van ons. Wij hebben veel jonge jongens en Veensche Boys heeft veel ervaring en zijn in staat om vanuit het niets een goal te maken. Dat gebeurde ook. De eerste goal van Veensche Boys was jammer, maar na rust zijn we qua effectiviteit afgetroefd.

Toch leek de drive terug te komen na de penalty van CJVV

Wobbes: Na de 3-1 hebben we het goed opgepakt. We counterden veel en de 3-3 hing in de lucht. Als je de wedstrijd niet hebt gezien, denk je dat Veensche Boys een makkie had, maar dat was het zeker niet. Het is zoals het is.

Berusten in de uitslag?

Wobbes: Je moet er wat mee. Je ziet dat er een team staat die gewoon echt wel kwaliteiten heeft en in staat is om goed voetbal te laten zien. We staan niet voor niets redelijk op de ranglijst. We hadden gehoopt om mee te kunnen doen. Na rust heeft de efficiency van Veensche Boys het verschil gemaakt. Ik ben hartstikke trots op mijn jongens. En we gaan weer verder. Foto en interview Kees van den Heuvel