Trainer Bon Boys: ‘Wij waren heer en meester bij Veensche Boys’

  • 7 mei 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1719 Views

Net als Veensche Boys kon Bon Boys geschiedenis schrijven door in de halve finale te spelen van de districtsbeker. In tegenstelling tot de Blauwe Helden eindigt het sprookje van de Haaksbergense ploeg evenwel in Nijkerkerveen, want Veensche Boys ging met de overwinning aan de haal. Trainer Matthijs Blijham over een aanvankelijk onwennige ploeg die in de wedstrijd groeide: ‘Je zag volgens mij twee ploegen die de intentie te hadden om goed voetbal te spelen. Ook van achteruit. Voor ons was het in het begin wat rommelig. We moesten er even inkomen. Er was wat spanning. Ik vond niet dat Veensche Boys heel goed voetbal speelde in de eerste twintig minuten, maar ze waren wel dreigend in de omschakeling. Als je dan kijkt wat wij na twintig minuten en wat wij voor een beweging hebben in ons positiespel, waar Veensche Boys nul raad mee weet… Ook na rust. Het slechtste scenario was voor ons dat het nul-nul bleef bij rust. Want wij waren heer en meester, vond ik. En Veensche Boys had eigenlijk niets meer te vertellen. Als je het dan zo weggeeft, dan is dat heel zuur.

Je zag natuurlijk ook dat er een verdedigingsfout werd gemaakt.

Matthijs Blijham: Ja, dat is niet eens een kans. Als je 1-0 achter komt, dan breng je Veensche Boys in zijn kracht en dan gaan ze nog meer leunen op de omschakeling en dan komt meer ruimte vrij.

Er zijn nog wat frisse krachten op het veld gebracht.

Matthijs Blijham: Na de 1-0 kwam één van de grootste kansen van ons in de wedstrijd. En die ging net voorlangs. Er zat zeker nog geloof in. En dan valt op een gegeven moment de 2-0. Ook door onvoldoende ingrijpen vanuit ons. En toen was het klaar. Het voelt een beetje als een repeterend verhaal, want ik denk dat er geen ploeg is in de tweede klasse die zo goed positiespel speelt als wij. Maar het is wel een feit dat wij niet in de finale staan en momenteel ook niet op plek 1 staan en dat zegt ook iets.

Vorig seizoen was Batavia de grote tegenstander die moest worden gekielhaald door Veensche Boys en jullie hebben die mooi op jullie conto weten te brengen.

Matthijs Blijham: ‘Wij wonnen die wedstrijd met goed veldspel. Batavia had zeker in de tweede helft niet zoveel te vertellen. Dus dat zegt iets over onze ploeg. Dat we echt wel goede dingen laten zien. En ergens voelt het ook erg frustrerend dat het niet beloond wordt in resultaat. In elk geval, niet altijd.

Interview en foto Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: