Trainer AVW: ‘We hebben heel effectief gespeeld tegen Veensche Boys’

  • 9 april 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 834 Views

Trainer Delano Verweij van het zwakkere AVW had aanvankelijk nog bijna voor een stunt toen tegen Veensche Boys de 1-1 werd gescoord en later ook nog de 3-2. Verweij: ‘Als we het geluk aan onze zijde hadden gehad, dan was dat zeker een optie geweest.’ Evenwel heeft AVW slechts twee kansen gehad en daar kwamen ook de goals uit. ‘Heel effectief, he? Daar schort het nog wel eens aan bij ons dit seizoen.’

Heb je een analyse van Veensche Boys gemaakt? De tactiek van andere clubs is de pot achterin dichtgooien en vervolgens hopen op de counter.

Verweij: We hebben vandaag wat verdedigender dan normaal gespeeld. Normaal spelen we wat opener, met alle risico’s van dien. Vandaag wat meer in de controle. Ik had twee jongens extra achterin staan die de taak hadden om te controleren. Dat pakte op zich best wel aardig uit, vond ik. In de eerste helft had Veensche Boys natuurlijk veel meer balbezit en was de betere ploeg. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen.

AVW bracht in de tweede helft de rechtsbuiten in en die was knap gevaarlijk.

Verweij: Dat is een snelle jongen. Die is uit de A1 en deed vandaag voor de eerste keer mee. Die heeft het prima gedaan. Maar in de tweede helft zie je ook dat we veel meer over de grond voetballen. In de eerste helft waren we veel te onrustig. We toonden in de tweede helft meer lef en gingen meer over de grond voetballen en toen kwamen we er een aantal keren goed uit.

Heb je in de tweede helft nog een andere tactiek toegepast?

Verweij: Nee, we hebben eigenlijk hetzelfde strijdplan toegepast. Alleen wat meer combineren en meer in balbezit blijven. Ook werd er meer over de grond gevoetbald. Ik heb verder mijn spits eraf gehaald in de rust en werkte in de punt met een bal vastere man. We hadden gewoon wat meer grip voorin.

Met die twee doelpunten heeft AVW Erik Assink pissed off gemaakt, want die zal hij totaal onnodig hebben gevonden.

Verweij: Bij die eerste goal van ons vond ik dat het leek alsof Veensche Boys gewoon heel hautain het spel uitspeelde. Dat pakte dus verkeerd uit en het was wel leuk dat we dat konden afstraffen.  En bij die tweede goal zetten we met zijn allen druk en in de omschakeling konden we lekker diep spelen. Dat zijn de dingetjes waarop we spelen en dan vind ik het leuk dat die bal valt.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: