Trainer Argon tevreden na winst op Veensche Boys

  • 15 augustus 2021
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1310 Views

Veensche Boys heeft in het verleden verbeten strijd geleverd tegen Argon. Op het scherpst van de snede. Maar dat kwam zaterdag 14 augustus niet uit de verf. Argon was duidelijk een tikkeltje te sterk. Trainer Ludo Pistorius: Als je puur naar de wedstrijd kijkt, wel. Maar in de voorbereiding is het toch veel kijken naar het fysieke en conditionele aspect. En volgens mij speelde Veensche Boys met 15 spelers en wij hadden meer spelers. Wij konden vol door rouleren. Je zag in het laatste half uur dat het slordig wordt en dat wij ook gaan wisselen qua posities en daarmee ging de basis er een beetje uit.

Argon had dinsdag al geoefend bij Alphense Boys en die wonnen ze ook met 4-0. Dat moet vertrouwen scheppen.  

Ludo Pistorius: ‘Dat is ook zo. Bij voetballen draait het om twee dingen. Dat is kansen creëren en te voorkomen. Dat doen we goed. We verdedigen goed en we geven weinig weg. We hebben best wel een aantal spelers die het verschil kunnen maken. Dat hebben ze vandaag gedaan.

Wat zijn de ambities voor het komende seizoen voor Argon?

Ludo Pistorius: ‘Dat is heel lastig aan te geven. Dat is een open deur intrappen. Ik weet niet wat de andere ploegen hebben gedaan qua nieuwe spelers. In mijn eerste jaar hebben we vorig seizoen maar vier wedstrijd gespeeld. Daarin deden we het heel goed, maar ik heb lang niet alle ploegen kunnen zien.’

Is Argon beter dan vorig seizoen?

Ludo Pistorius: ‘Nee, dat zijn we niet. We zijn eigenlijk alleen maar spelers kwijt geraakt. De afgelopen jaren hebben ze een hele goede opleiding in de jeugd, maar de tijden van financiële mogelijkheden zijn voorbij. Dus dan gaan spelers ook hun heil elders zoeken. We zijn de afgelopen twee jaar alleen maar spelers kwijtgeraakt.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel     

Kees van den Heuvel

Share: