Tom van Donselaar is benieuwd waar zijn plafond ligt

  • 18 januari 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1387 Views

De aanhouder wint’. SDV Barneveld hengelde vorig jaar al naar de diensten van Tom van Donselaar. De aanvaller bedankte vriendelijk voor de eer. Een jaar later heeft de Barneveldse voetbalclub meer succes en sloeg de snelle aanvaller alsnog aan de haak. ,,Ik heb er goed over nagedacht.’’

,,Vorig jaar informeerde SDV Barneveld of ik iets voelde voor een overgang. Toen koos ik ervoor om bij Veensche Boys te blijven,’’ zo kijkt Tom van Donselaar terug op de eerste contacten met de huidige vierde divisionist uit Barneveld. ,,Aan het eind van het jaar belde Henk van de Pol, namens de technische commissie van SDVB, weer om te vragen wat mijn plannen waren en of ik naar Barneveld wilde komen. Ik heb er vervolgens goed over nagedacht en de keuze gemaakt om voor SDVB te gaan spelen.’’

PLAFOND 

De 23-jarige aanvaller van de tweedeklasser uit Nijkerkerveen had geen enkele reden om te verkassen. ,,Ik heb het prima naar mijn zin bij Veensche Boys”, aldus de voetballer over de club in zijn woonplaats. ,,De enige reden dat ik het doe is uit nieuwsgierigheid. Ik wil weten wat mijn plafond is en ik kreeg ook steeds meer de gedachte dat ik mogelijk spijt zou krijgen als ik de stap nooit gemaakt zou hebben.’’ Tom van Donselaar schoof vervolgens weer bij de Barnevelders aan tafel. ,,Vorig jaar heb ik ook al gesproken met de technische commissie en met trainer Bart Schreuder. Nu hebben we weer een gesprek gehad en daarin hebben we onze verwachtingen uitgesproken. Ik kreeg daar een goed gevoel bij en daarom heb ik uiteindelijk die keuze gemaakt.’’

WAPEN 

Op persoonlijk vlak hoopt de razendsnelle buitenspeler zich op sportpark Norschoten verder te ontwikkelen. ,,Ik ben een speler met veel diepgang. Snelheid is mijn grootste wapen. Bij Veensche Boys speel ik meestal rechtsbuiten. Het is vooral mijn taak om diepte te zoeken, een voorzet af te leveren of zelf het doel op te zoeken.’’ De kersverse aanwinst van SDV Barneveld scoorde dit lopende seizoen tot nu toe zes keer. ,,Ik vind dat ik wel iets meer mag scoren. Dat is een puntje waar we aan kunnen werken.’’ Onder trainer Erik Assink is Van Donselaar een vaste basisklant. Ook volgend seizoen is Assink trainer in ‘t Veen. ,,Op het moment dat ik in gesprek was met SDVB speelde dat nog niet. Het staat ook volledig los van mijn beslissing. Het aanblijven of eventuele vertrek van de trainer heeft geen rol gespeeld. Ik hoefde ook niet perse weg.’’

ALLES GESPEELD 

In Barneveld begint de Van Donselaar, die op de CALO in Zwolle de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding volgt, aan een nieuw hoofdstuk. ,,Ik speel al sinds mijn vijfde voor Veensche Boys. De laatste vijf seizoenen speel ik in het eerste. Dit seizoen heb ik alle wedstrijden gespeeld en volgens mij nog geen minuut gemist,’’ zegt ‘het kind van de club’. ,,Bij SDV Barneveld ken ik alleen Rico Kuyt goed. Zijn ouders zijn toevallig vrienden van mijn ouders. We hebben elkaar vaak ontmoet. Ik heb Rico ook gevraagd naar zijn bevindingen. Zijn verhalen hebben mij nog meer overtuigd dat ik een goede keuze heb gemaakt. We zullen zien hoe het uitpakt.’’Dit seizoen heb ik alle wedstrijden gespeeld en volgens mij nog geen minuut gemist

Bron Stad Nijkerk  

Kees van den Heuvel

Share: