Toernooi WHC JO8-1

  • 25 maart 2024
  • Walter van Bloemendaal
  • JO8
  • 4043 Views

Op zaterdag 23 maart was het een competitie vrije zaterdag tussen de 3e en 4e fase in. Op deze zaterdag hadden we een uitnodiging ontvangen van WHC om mee te doen aan hun toernooi. We zaten in de JO8 hoofdklasse poule met FC Dalfsen, IJVV, WHC en WVF. Teams die we niet tegenkomen in de competitie dus extra leuk om tegen te voetballen.

Het weer was wisselvallig, van zon, naar regen en zelfs een hagelbui. Dit mocht de pret niet drukken. De eerste ronde waren we vrij dus mochten iets later starten. Onze eerste wedstrijd was tegen FC Dalfsen. Een spannende wedstrijd waar we 1-0 achter kwamen en een paar minuten voor tijd de 1-1 maakte. In deze wedstrijd miste we heel veel kansen, of de keeper lag in de weg, of de bal kwam niet goed voor de voeten te liggen om goed te schieten, de bal ging naast of er stond een tegenstander net voor de lijn. Hierdoor konden we de eerste wedstrijd niet winnen, maar gelukkig hielden we wel een punt over aan deze wedstrijd.

De tweede wedstrijd was tegen IJVV. IJVV had al 2 wedstrijden gewonnen, waaronder van FC Dalfsen en zou dus een pittige tegenstander worden. IJVV was fysiek wat groter en helaas konden we geen punten pakken, we werkten heel hard, maar verloren helaas met 1-0.

De derde wedstrijd was tegen het organiserende team, WHC. Ook deze jongens waren fysiek groter en dat voetbalt voor de boys soms wat lastiger. Daarom is het goed om daartegen te oefenen en te kijken hoe we ons daar beter tegen kunnen wapenen. Deze wedstrijd ging met 3-0 verloren.

De eerste 4 teams in de poule gingen naar de halve finale. De laatste wedstrijd was tegen WVF. Dit team had nog 0 punten, dus een gelijkspel en winst zou voldoende zijn voor de halve finale. Er werd slordig gevoetbald door de jongens, maar we waren wel beter en wonnen uiteindelijk met 2-0 en gingen dus door naar de halve finale doordat we 4e in de poule waren geëindigd.

De halve finale was tegen IJVV, deze waren 1e in de poule geëindigd en we hoopte revanche te kunnen nemen voor een plek in de finale. In de wedstrijd die 13 minuten duurde kregen we 2 grote kansen, maar gingen er helaas niet in. Wat je dan vaker ziet is dat de tegenstander wel weet te scoren en helaas weer met 1-0 verloren. Dit was wel de beste wedstrijd van het toernooi. Na deze wedstrijd volgde de wedstrijd om de 3e en 4e plaats tegen FC Dalfsen. De tegenstander van de eerste wedstrijd. De coaches gaven nog wat aanwijzingen en vertelde dat als we net zoals in de halve finale gingen voetballen dat we zeker kans zouden maken op de 3e plaats.

Deze wedstrijd waren we veel sterker dan de tegenstander en wisten uiteindelijk met 3-0 te winnen. De 3e plaats was een feit! Er werd gejuicht door de jongens en na het douche en het eten van een frikandel mochten ze naar voren komen om een beker op te halen. Het was een zeer geslaagd toernooi waarin het publiek getrakteerd werd op mooie wedstrijden en een verdiende 3e plaats!

Walter van Bloemendaal

Share: