• 7 november 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO11
  • 1297 Views

Afgelopen zaterdag 4 november begon dan eindelijk de tweede fase! De jongens konden niet wachten om weer een echte wedstrijd te voetballen. Zelfs de storm van afgelopen donderdag werd getrotseerd om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de belangrijkste wedstrijd van het jaar, de derby tegen onze (aarts)rivaal Sparta Nijkerk onder 11-04.

Onze fanatieke volgers weten het nog als de dag van gisteren, in de eerste fase wisten we maar op het nippertje te winnen door een doelpunt in de laatste minuut. Dit nadat we in het eerste kwart al met 2-0 achter kwamen in de eerste minuten.

Voor de wedstrijd werd er door de trainers nog maar eens op gewezen om scherp te zijn vanaf minuut 1, en dat hebben ze geweten bij Sparta!! Wat werd het een ongelooflijke afstraffing, Sparta is volledig van de mat gespeeld.

De eerste waarschuwing werd al gegeven in de derde minuut toen Dylan, na een mooie voorzet van Mano, de bal snoeihard op de lat schoot. Dit had een teken moeten zijn voor Sparta om op Dylan te gaan letten (die had een topdag), dit deden ze niet genoeg en bij de tweede kans was het raak, na 5 minuten schoot Dylan de 1-0 binnen.

Mano had de smaak te pakken en bleef maar opstomen aan de zijkant om vervolgens de spitsen in stelling te brengen. Dit keer de bal hard voor op Levi die geen moment twijfelde en de voorzet van Mano promoveerde tot treffer, 2-0!!!

Het wordt bijna (let op bijna) eentonig als de 3-0 wordt gemaakt in de veertiende minuut, opnieuw een razendsnelle Mano met een voorzet dit keer op Lenn. En die moet je zo een kans niet geven, droge knal 3-0!! Speciale vermelding voor onze keeper met de voorassist!! Luca had een rustige dag maar een belangrijke rol dus bij de 3-0!! Sparta is nog nauwelijks op de helft van de Boys geweest.

Dan is het eerste kwart afgelopen en wat zijn de trainers trots!!!! Er wordt ongelooflijk goed samengespeeld en de tegenstander heeft geen schijn van kans!!!

Het tweede kwart komt Sparta iets meer aan voetballen toe al duurt het even voordat de Boys weer aan scoren toe komen. Uiteindelijk is het Milan, met zijn eerste van het Seizoen, die met een intikkertje in de 25ste minuut de 4-0 maakt. Maar het was vooral de dag van Dylan, hij maakt kort voor rust de 5-0, het was geen zinderend schot maar de keeper zag er niet goed uit. 5-0 bij rust, zou de 10 erin zitten????

Waar de Boys niet altijd scherp beginnen was het dit keer het derde kwart waarin het allemaal iets moeizamer ging. Er kwamen wat kansen voor Sparta, maar Luca bleek onverslaanbaar! Het is een wat rommelig kwart en alleen Boaz komt tot scoren na een goede interventie van Oliver. Luca V. valt nog even kort uit na een tik in zijn gezicht!! Gelukkig is hij van schokbeton gemaakt en kan hij het vierde kwart er weer vol tegenaan.

6-0 met nog een kwart te gaan, de zo gehoopte 10 lijkt uit beeld maar Jasper laat dat niet gebeuren!!! Hij jut de jongens nog een keer op!!! Met dubbele cijfers winnen van Sparta!! Dat zou toch fantastisch zijn!!!!

De jongens gaan er vol gas is en, maken:
7-0 door onze assist koning Mano
8-0 door (wie anders vandaag) Dylan
9-0 alweer Levi, na een vlammend schot van Jesse, losgelaten door de keeper

En dan zijn er nog maar een paar minuten te spelen, een paar grote kansen om de 10de te maken maar ze gaan over, naast of in handen van de keeper. Als iedereen genoegen neemt met de 9-0 is er nog 1 die nooit opgeeft. Onze man of the match Dylan maakt vlak voor tijd, met een heel gemeen puntertje, de 10de.

Tien, tien, tien, tien, klinkt het langs de kant!!! En het bleef nog lang onrustig!!!