Tien man van Lunteren snoepen Veensche Boys punten af

• 26 maart 2022
  • 1215 Views

Reeds in twee eerdere duels werd Lunteren met grote cijfers opgerold door Veensche Boys. Zaterdag 26 maart kwamen ze niet verder dan een 1-1 gelijkspel, nota bene tegen tien man van Lunteren. De enige goal namens de Blauwe Helden werd gemaakt door Yannick Bouw.

In de beker werd eerder met 5-0 gewonnen van Lunteren en in het thuisduel werd het zelfs 7-0 voor Veensche Boys. Op Lunterense grond kwam Veensche Boys niet verder dan een gelijkspel, ook al hadden ze veel meer balbezit en domineerden ze het spel. De remedie van Lunteren was door het eigen goalgebied helemaal dicht te spijkeren. De druk was daardoor groot op de helft van Lunteren, maar daardoor hielden ze lang stand. Het was een paar seconden voor rust dat Veensche Boys alsnog het net wist te vinden van de tegenstander. Lucas Mercera zette de bal voor en Yannick Bouw deed de bal in de goal hobbelen. In de tweede helft was er veel balbezit voor Veensche Boys maar waren de kansen wat minder groot. Een bal op het hoofd van Yannick Bouw ging ternauwernood langs de goal. In de slotfase was het Jeffrey Pater die tot ontzetting van alles en iedereen bij Veensche Boys Lunteren naast de ploeg uit Nijkerkerveen bracht. Veensche Boys ging vervolgens alles op alles spelen. Zelfs toen de keeper van Lunteren uitviel met rood en werd vervangen door een jeugdige collega uit de JO17-1, lukte het Lunteren om overeind te blijven. Het gelijkspel werd bij het eindsignaal gevierd als een overwinning. Voor Veensche Boys heeft het nog geen consequenties voor de koppositie aangezien nummer 2 Dronten ook gelijk speelde.