Strijdlustig JO10-2 sluit het seizoen af met winst

• 30 mei 2023
  • Walter van Bloemendaal
  • JO10
  • 1313 Views

Veensche Boys JO10-2 heeft afgelopen zaterdag laten zien dat ze niet voor niks in de tweede klasse spelen. Alle voorgaande wedstrijden in deze fase werden verloren, maar deze wedstrijd tegen SCDP JO10-1 viel alles op z’n plek. Vooraf kon alleen maar gehoopt worden op een leuke pot. Veensche Boys had al behoorlijk verloren van de JO10-3 van SDCP en de verwachtingen voor deze wedstrijd waren dan ook niet erg hoog. Hoe leuk is het dan om met een trots gevoel en de punten in de tas weer richting huis te rijden!

De jongens begonnen sterk aan de wedstrijd en creëerden al gelijk een aantal kansen. Helaas belandde de bal niet achter de keeper van Putten. SDCP speelde wat effectiever in deze fase en wist op een 2-0 voorsprong te komen. Mano liet het er niet bij zitten en ging op jacht naar het eerste doelpunt voor Veensche Boys. Hij veroverde de bal, maakte een aantal mooie acties en gaf vervolgens een perfecte pass aan Boaz, die daarna met een goed schot de keeper passeerde. Vervolgens wist Mano ook nog zelf te scoren, na een assist van Luuk en was de stand weer gelijk. Net voor de eerste rust wist SDCP nog de 3-2 te maken.

Aan alles was duidelijk dat Veensche Boys zeker niet de mindere partij was, zoals vooraf gedacht. Het was afwachten of de jongens dit niveau konden vasthouden. Door te wisselen wordt de organisatie soms wat verstoord en is het even wennen. Dit team bestaat uit negen kids met allemaal hun eigen kwaliteiten en iedereen krijgt (over de competitie) evenveel speelminuten. Zo krijgt elke speler de tijd om zich te ontwikkelen en wordt het team op alle fronten beter.

Het tweede kwart kwamen er drie ‘verse’ jongens het veld in. En wat pakten zij het ook goed op. De mannen achterin hadden de organisatie goed op orde, op het middenveld werden veel ballen veroverd en ook voorin werd goed vrijgelopen en overgespeeld. Dylan speelde een dijk van een wedstrijd en beloonde zichzelf met een doelpunt: Hij veroverde de bal op middenveld, dribbelde richting de goal en zette de 3-3 op zijn naam. Uiteindelijk gingen de mannen met 4-3 de rust in. SDCP was onder de indruk; Veensche Boys was gretig en won het merendeel van de duels.

In de tweede helft kreeg Veensche Boys loon na werken. Dylan scoorde een doelpunt van ver. SDCP liep een beetje te klooien bij een corner van Veensche Boys en maakt een eigen doelpunt. Dylan wist daarna de voorsprong te vergroten, door heel goed vrij te lopen, terwijl Luuk de bal uitnam bij de zijlijn. Het was inmiddels 4-6 en het publiek ging uit z’n dak. Wat kregen zij een strijdlust te zien.

Jesse liet in de laatste fase ook nog even zien wat hij in huis had. Na een prima onderschepping op het middenveld en een sprint richting de goal, maakt hij de 4-7. Ook bij het laatste doelpunt was Jesse belangrijk. Na een mooie dribbel, gaf hij de assist op Lasse en Lasse tikte de bal zo naast de keeper. SDCP droop af en Veensche Boys vierde de overwinning.

Wat een mooie afsluiting van deze competitie en wat is er hard voor elkaar gestreden. Het seizoen is nog niet helemaal klaar gelukkig. Met nog een jeugdkamp en diverse trainingen op het programma, kan het team nog lekker voetballen voordat de zomervakantie begint. Begin september staat de eerste wedstrijd van seizoen ‘23/’24 gepland. Met een iets gewijzigde opstelling dat wel. De Onder 11 speelt namelijk 8 tegen 8 en op een half veld. Dat zal wel even wennen zijn. Hopelijk kijkt de club even goed in welke klasse ze dit team gaan indelen, want te laag indelen is echt niet leuk en zeker niet goed voor de ontwikkeling!

Rest mij nog één belangrijk ding: Onze kids beleven zoveel plezier aan voetbal en dat kan niet zonder vrijwilligers en sponsoren. Dank jullie wel voor jullie inzet. Jullie zijn goud waard!