Steven van Zanten scoorde tegen oude werkgever

  • 23 september 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1376 Views

Uitgerekend Steven van Zanten, de centrale verdediger van Veensche Boys, scoorde in het duel NSC-Veensche Boys de eerste goal tegen zijn oude werkgever. Welk gevoel hij daarbij had? ‘Als je scoort en je wint, dan is dat altijd lekker natuurlijk. Er zat wat extra lading op de wedstrijd, zowel voor de club als mezelf. We wilden van tevoren echt winnen en door in de beker. In de eerste helft was het spel niet goed, maar als je een goaltje mag maken, is altijd lekker.

Toen Haaland scoorde voor Manchester City tegen Dortmund, hield hij zich qua juichen enigszins in, maar jij was behoorlijk vrolijk.

Steven van Zanten: Als je een goal maakt als verdediger, dan gebeurt dat niet zo vaak. Dus dan is er ontlading. Maar het heeft niks met NSC of Veensche Boys te maken. Ik heb respect voor NSC en alle mensen van de club. Laat dat duidelijk zijn. Het was meer de ontlading.

Hoe was het om even terug te zijn bij NSC ?

Steven van Zanten: Ja, leuk. Ik heb hier twee seizoenen gezeten en met een aantal gasten heb ik nog goed contact.

Hoe bevalt het bij Veensche Boys?

Steven van Zanten: Ja, goed. Het is altijd een periode van aanpassen. Ik kende in principe bijna niemand. Het was na twee jaar NSC een mooie uitdaging om daar in te springen.

Wat zijn de verwachtingen?

Steven van Zanten: Ik denk dat wij aan de bovenkant moeten gaan meespelen. En dat moet resulteren in een promotie. En daar gaan we alles aan doen. Ik denk dat we redelijk op de goede weg zijn.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: