Steven van Zanten blokte de bal als een ware superheld

  • 15 oktober 2022
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 1235 Views

Tom van Donselaar werd door de experts uitgeroepen tot man van de wedstrijd tijdens de competitiewedstrijd Veensche Boys – DeltaSports. Uw verslaggever zag een andere kei in het veld die deze titel eigenlijk verdiende. Met alle respect voor Tom koos ik voor Steven van Zanten die Veensche Boys met een miraculeuze schuiver behoedde voor een goal en zelf ook een goal erin tikte.

Wat mij betreft was jij de man van de wedstrijd.

Steven van Zanten: Wat mij betreft ook. We hebben goed verdedigd denk ik met elkaar. Weinig weggegeven. Een cruciaal blok op 1-0. Daarna zelf de 2-0 maken.

Het was een prachtige redding.

Steven van Zanten: Een lege goal en Jord was al weg. Hij raakt hem eerst en ik blok hem daarna nog, met alles wat ik heb. We hebben in de rust gezegd dat de eerste helft niet hoogstaand was. Maar als je met 1-0 voorkomt, dan is de nul heilig, he.

Je had al eerder de kans om het verschil te maken. Het was volgens mij een kopbal over.

Steven van Zanten: Ja, die kopbal. Het was onder druk en het was lastig. Ik liep achteruit. Moeilijk om hem dan nog te sturen. Maar, de goal was dichtbij.

Bij die goal van jou hebben volgens mij weinig mensen gezien hoe jij de goal hebt gemaakt.

Steven van Zanten: Ja, dat zijn ballen. Als niemand ‘m raakt, dan moet ie op goal zijn. De bal kwam bovenop mijn schouder. Het was geen hands. Ik loop ‘m volle bak in en als je hem raakt dan weet je dat ie erin vliegt. Lekker. 2-0.

Is dit een tegenstander waarvan je zegt dat die nog maar nul punten heeft vergaard? Op zich speelde DeltaSports helemaal niet slecht.

Steven van Zanten: Ze proberen wel te voetballen, vind ik. Het was lastig om de voorste te bereiken. Ze komen tot weinig kansen. Dat is ook wel een verdienste van ons, denk ik. Maar ja, we moeten gewoon aan de bal zelf beter zijn dan dit, zeker tegen een topploeg.

Foto en interview Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: