Ster van Dave Knikker is rijzende

  • 30 oktober 2023
  • Kees van den Heuvel
  • Het Eerste
  • 974 Views

Na een lange tijd van zwaar blessureleed bij NSC gedijt Dave Knikker als rechtsback bij Veensche Boys. En zijn ster is rijzende. Ofschoon hij het bij de Nijkerkse club ook naar zijn zin had, lijkt hij bij de Blauwe Helden in zijn element te zijn en presteert hij steeds beter. Het journaille vond hem in de wedstrijd tegen vv Maarssen zelfs de man van de wedstrijd (Veensche Boys zelf koos voor Rik Doppenberg).

Gefeliciteerd. Je wordt niet alleen beter, maar je was ook helemaal foutloos.

Dave Knikker: Dat klopt. Ik ben bij NSC lange tijd geblesseerd geweest. Ik had mijn voet gebroken. In het begin was het wennen bij een nieuwe club en mijn conditie was in het begin nog niet helemaal goed.

Ben je hier bij Veensche Boys opgeleefd?

Dave Knikker: Dat denk ik wel. Het gaat weer lekker. Ik voel me fit en het voelt hier vertrouwd. Af en toe pak ik een goaltje mee.

De opkomende back ligt jou ook wel.

Dave Knikker: Ja, dat heb ik altijd wel gehad. Ik ben een speler die graag mee naar voren gaat en niet alleen maar achterin blijft, zeg maar. Ik hou ervan om de bal te hebben en te voetballen.

Even naar Maarssen. Ik had het idee dat er pas rust kwam in het spel van Veensche Boys toen de 3-0 viel.

Dave Knikker: We stonden 2-0 voor en we probeerden met lange ballen toch wat kansen te creeren. Maarssen is geen vervelende ploeg en ze willen voetballen. In principe stonden we 2-0 voor en we hoefden niet perse gelijk elke bal te hebben.

Toch zag ik veel kansen verprutst worden en voor je het weet liggen ze er aan de andere kant in.

Dave Knikker: Aan de andere kant had Maarssen in de tweede helft in het begin iets meer de bal, maar je ziet dat wij totaal niet in de problemen kwamen. Doordat zij naar voren kwamen, kwam er voor ons meer ruimte achter hun verdediging. Daar komt die 3-0 ook uit.

Interview Kees van den Heuvel

Kees van den Heuvel

Share: